sâmbătă, mai 18, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Beți, drogați sau fără permis la volan, pe străzile Craiovei

Poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj au acționat, în ultimele 48 de ore, pe principalele drumuri din județ, pentru reducerea riscului rutier, prin depistarea conducătorilor auto care încalcă regimul legal de viteză sau conduc autoturisme sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive.

La activitățile desfășurate au participat polițiști din cadrul structurilor de poliție rutieră și ordine publică, cu atribuții pe linie de poliție rutieră. Cu această ocazie, au fost legitimate și verificate peste 370 de persoane, fiind controlate și 350 de autovehicule. Pentru abaterile constatate au fost aplicate peste 329 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 95.000 de lei.

Totodată, au fost reținute 44 de permise de conducere și au fost retrase 5 certificate de înmatriculare.

Policlinica Buna Vestire Craiova

De asemenea, au fost constatate și 9 infracțiuni la regimul siguranței circulației pe drumurile publice.

Astfel, în cursul zilei de 21 aprilie a.c., ora 16.00, polițiști din cadrul Secției 4 Poliție Craiova au depistat un bărbat, de 35 de ani, din municipiul Craiova, în timp ce conducea un autoturism pe strada Brazda lui Novac, din municipiul Craiova.

Șoferul prezenta un comportament suspect, așa că a fost testat cu aparatul drugtest, rezultatul fiind pozitiv la substanțele amphetamină și cannabis.

Conducătorul auto a fost condus la o unitate medicală în vederea prelevării de mostre biologice. A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub inluența alcoolului sau a altor substanțe.

În noaptea de 21/22 aprilie a.c., ora 02.50, polițiști din cadrul Secției 2 Poliție Craiova au depistat un bărbat, de 50 de ani, din municipiul Craiova, în timp ce conducea un autoturism pe Bulevardul 1 Mai, din municipiul Craiova.

”Întrucât emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la o unitate medicală în vederea prelevării de mostre biologice”, potriivt IPJ Dolj.

Și acestuia i s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

De asemenea, sâmbătă, 22 aprilie a.c., ora 20.30, polițiști din cadrul Secţiei 6 Poliţie Craiova au depistat un tânăr, de 20 de ani, din municipiul Craiova, în timp ce conducea un autoturism pe strada Carlo Dalla Barba, din municipiul Craiova. În urma verificărilor efectuate de către polițiști, s-a constatat faptul că tânărul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Tânărul s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

spot_img
spot_img

Politica