ADR SV Oltenia și autoritățile gorjene, discuții privind oportunitățile de finanțare prin Programul Regional

Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Vest Oltenia a organizat, marți, 14 martie, împreună cu autoritățile publice locale din județul Gorj, o întâlnire prin care au fost prezentate oportunitățile de finanțare pe care le aduce Programul Regional Sud-Vest Oltenia, dar și Programul Tranziție Justă.

„Județul Gorj este al doilea pe lista întâlnirilor cu autoritățile publice locale din regiune, în perspectiva finanțărilor viitoare și a oportunităților de dezvoltare cu bani europeni. Vorbim, în primul rând, despre Programul Regional, principala sursă de finanțare din fonduri europene în regiunea Oltenia, dar, având în vedere faptul că ne aflăm la Târgu Jiu, deosebit de importantă este și alocarea de 534 de milioane de euro pe care județul Gorj o primește prin Programul Tranziție Justă, pentru care vom fi Organism Intermediar”, a declarat Alexandru Stănescu, directorul general al ADR Sud-Vest Oltenia.

Peste 80 de reprezentanți ai primăriilor de municipii, orașe și comune, dar și ai unor companii și asociații au participat la evenimentul organizat de ADR Sud-Vest Oltenia la Târgu Jiu, împreună cu Consiliul Județean – Gorj.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În cadrul întâlnirii, s-a discutat despre propunerile lor de proiecte și despre ghidurile lansate în consultare publică.

„Vreau să le mulțumesc reprezentanților ADR Sud-Vest Oltenia, fără de care acest județ nu s-ar putea dezvolta atât de repede, cu atât de mulți bani europeni. Tocmai de aceea au venit astăzi aici, să ne prezinte noile oportunități de finanțare, noul Program Regional și ghidurile pe care le au în consultare. Este cazul să fim foarte atenți, pentru că vin foarte mulți bani europeni, bani de care Gorjul are nevoie”, a spus Cristina Cilibiu, prefectul județului Gorj.

„Mă bucur că suntem astăzi, aici, mare parte dintre primari, dar mai ales majoritatea specialiștilor în accesarea de fonduri europene. Vă doresc tuturor mult succes, pentru că este clar că succesul nu poate fi realizat decât împreună și îmi doresc ca fiecare localitate din județul Gorj să se ridice la nivelul așteptărilor. Mulțumesc întregii echipe de la ADR Sud-Vest Oltenia pentru tot sprijinul pe care ni l-a acordat în anii trecuți și pe care sunt sigur că ni-l va acorda și de acum înainte”, a declarat Marcel Laurențiu Romanescu, primarul municipiului Târgu Jiu.

Populare

Recomandări

În weekend, Craiova e în sărbătoare! Parcul Nicolae Romanescu împlinește 120 de ani

Cu 120 de ani în urmă, prindea viață, la...

Trei răniți, în urma unui accident rutier produs pe DN 7

Trei persoane au fost rănite, fiind transportate la spital,...

Atenţionare de călătorie emisă de MAE pentru românii care merg în Italia

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o atenţionare de...

O nouă avertizare RO-Alert, după ce un urs a fost observat într-o localitate vâlceană

Un urs a fost observat într-o localitate vâlceană. Autoritățile...