duminică, mai 5, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

PSD Dolj a depus candidaturile pentru Consiliul Județean: „Ne așteptăm să luăm clar peste 50% din mandate”

Social-democrații doljeni se așteaptă să primească peste 50% dintre voturile celor care vor merge la urne pe 9 iunie pentru a alege un nou Consiliu Județean.

Candidatul partidului pentru președinția administrației doljene rămâne Cosmin Vasile. PSD Dolj a depus, joi, la Biroul Electoral Județean lista candidaților pentru Consiliul Județean (CJ).

„Avem strânse un număr impresionant de semnături, și anume 40.000 de semnaturi, cu mult mai mult decât prevede legea. Lista de consilieri județeni înseamnă doar o treime dintre cei care au fost până acum în Consiliul Județean. Două treimi sunt oameni noi. Avem peste 30% oameni tineri, peste 30% femei în zona eligibilă și în zona neeligibilă. Partidul Social Democrat încearcă să-și împrospăteze tot timpul resursa umana. Sunt oameni care au demonstrat la nivelul Consiliului Județean și pot să facă un pas în față.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Sunt oameni care au demonstrat în interiorul partidului că au dorința de a se implica, că au valențe de politică și atunci merită o șansă. Candidatul nostru pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Dolj este Cosmin Vasile, după cum știați. Vreau să-l felicit pentru candidatură. Aștept data de 9 iunie să-l felicit pentru victorie. Vreau să-i mulțumesc pentru tot ce a făcut în această perioadă de 4 ani. Este un om care s-a calificat pentru această funcție, un om care a înțeles că este acolo ca să reprezinte tot județul Dolj. A avut tot timpul o ușă deschisă și a colaborat cu toți primarii, din tot județul, indiferent de culoarea politică. Poate așa se explică faptul că alți primari, de la alte partide, și-au dorit să înceapă un drum alături de Cosmin și alături de PSD.

Pentru mine, cred că atunci când am discutat acum 4 ani, era un om de foarte mare încredere. Am avut o discuție cu Cosmin, am avut o discuție și în interiorul partidului, ne așteptăm să luăm clar peste 50% din mandate. Ne propunem minim 20 de consilieri județeni. Cetățenii sunt cei care decid și care vor vota. Ne dorim să continuăm la nivelul Consiliului Județean în aceeași formulă în care am fost în ultimii 4 ani”, a declarat Claudiu Manda, președintele PSD Dolj.

Cosmin Vasile, președintele CJ Dolj și candidat pentru un nou mandat, a afirmat că oferta noastră electorală a partidului „este concretă” și „se poate verifica”.

„Vreau să le mulțumesc celor peste 40.000 de cetățeni care prin semnătura lor au dat girul ca noi să ne depunem dosarele de candidatură. Mulțumesc echipelor care au mers din casă în casă. Mulțumesc echipei care timp de 4 ani a fost alături și a reușit să dezvoltăm multe proiecte. Când începe campania electorală trebuie să mergem în fața oamenilor să le spunem ce am făcut și ce vrem să facem. Cu ajutorul echipei de consilieri putem merge cu fruntea sus.

Au fost 4 ani pe care eu îi consider foarte buni, am avut proiecte mari, realizări importante. Acești ani nu s-au mai repetat până acum în istoria Consiliului Județean, ca și număr de proiecte, ca sumă de bani europeni atrași, ca valoare de investiții. În acești 4 ani am înțeles că comunitatea și oamenii județului Dolj merită drumuri bune, servicii de calitate, servicii de sănătate performante, merită investiții în cultură, în educație. Merită ca județul Dolj să fie unul dintre cele mai importante. În acești 4 ani, nu am lăsat nicio axă de finanțare să ne scape neabordată. Am dorit ca în fața oamenilor să nu venim cu idei, cu fantezii, cu proiecte nerealiste. Fiecare proiect care va urma în următorii 4 ani, fiecare investiție, va depăși ceea ce s-a întâmplat până acum, în județul Dolj. Toate au o dată de pornire și majoritatea deja au pornit, au un studiu de fezabilitate sau un contract de finanțare semnat. Toate au o sursă de finanțare justificată, toate sunt pe baza unor strategii. Toate sunt făcute în așa fel încât să-i prezentăm fiecărui om că nu aducem idei de acasă sau perspective nerealiste. Oferta noastră electorală este concretă, se poate verifica.

Doar anul trecut am reușit să scriem proiecte de finanțare de aproape 200 de milioane de euro. Am fost primul județ din România ca și sumă atrasă. Când s-a deschis PNRR-ul am fost printre primele județe care au depus proiecte și au și contractat. În partea executivă am avut o echipă cu care am lucrat excelent. O să urmeze investiții mari în drumuri județene, o să inaugurăm terminalul Aeroportului din Craiova, o să fie proiecte mari în sănătate și în centrele de excelență în sănătate pentru că județul Dolj merită cu adevărat performanță în administrație”, a precizat Cosmin Vasile.

La depunerea candidaturilor pentru Consiliul Județean a fost prezentă și Olguța Vasilescu, primarul Craiovei.

„Îi mulțumim lui Cosmin Vasile pentru modul în care a sprijinit orașul Craiova să se dezvolte, așa cum s-a întâmplat în ultimii 4 ani prin proiectele pe care le-a făcut în beneficiul cetățenilor. Aș vrea să amintesc despre dezvoltarea Aeroportului Internațional Craiova, la finalul acestui an va avea al doilea cel mai mare terminal din România, după Otopeni. Două muzee unice, fiind vorba despre Muzeul Exilului și Centrul Internațional Constantin Brâncuși care ne-au pus pe harta Europei. Ultimul parc industrial pe care l-am făcut cu Cosmin Vasile este la ora actuală plin. Acest lucru ne-a făcut să căutăm teren pentru dezvoltarea altui parc industrial. Pe terenul pe care l-am obținut de la Ministerul Justiției, vom construi un parc de 180 de hectare. Au fost foarte multe conlucrări pe subiecte cum ar fi cel al sportului. Avem cel mai frumos Complex Sportiv din România, dar el nu ar fi complet daca n-ar fi acea sala functionala la care lucrează, în prezent, Cosmin Vasile împreună cu echipa de la Consiliul Județean Dolj. Eu sper, cu sprijinul cetățenilor, să continuăm în această echipă și în următorii 4 ani pentru că avem foarte multe proiecte comune”, a spus menționat Olguța Vasilescu.

La rândul său, vicepreședintele CJ Dolj, Antonie Solomon, a afirmat: „Pentru mine acasă nu este un loc anume, e un sentiment. Aici, alături de Partidul Social Democrat, am sentimentul împlinirii sufletești. Au fost 20 de ani de rătăcire. M-am întors la PSD pentru că în toată țara asta nu mai găsești 3-4 caractere ca domnul președinte (nr. Cosmin Vasile). S-a diminuat stocul de caractere. Mi-a plăcut foarte mult, dar să nu facă greșelile pe care le-am făcut eu. Sunt unii care mai mimează munca, prietenia. El are un singur prieten, pe domnul președinte Claudiu Manda. Eu miros a parfum marca Solomon, Olguța Vasilescu miroase a om. Și mare lucru în aceste zile să întâlnești oameni”.

Lista candidaților PSD pentru Consiliul Județean

Politica