marți, mai 7, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Tineri cu care ne mândrim! A promovat la Campionatul Mondial de Robotică

Andra are posibilitatea de a fi admisă la aproape toate universitățile din Europa și Statele Unite ale Americii, beneficiind de o bursă completă

Andra Gabriela Cîrstoiu, elevă în clasa a X-a la Colegiul Național „Tudor Vladimirescu“ din Târgu Jiu, a fost distinsă cu premiul „Dean’s List Finalist“, recunoaștere care îi deschide drumul către elita mondială a excelenței academice, conform Adevărul.

Competiția de robotică acordă aproximativ 20 de premii și cuprinde mai multe secțiuni. Aceasta nu se rezumă doar la o confruntare între roboți, ci recunoaște și alte aspecte importante, cum ar fi implicarea comunității locale în domeniul robotică și în acest eveniment competițional, precum și promovarea valorilor acestei competiții.

În fiecare an, patru tineri români sunt distinși cu premiul „Dean’s List Finalist“, urmând să reprezinte România la Campionatul Mondial de Robotică.

Policlinica Buna Vestire Craiova

 „Acest premiu se acordă elevilor care dau dovadă de lidership, care inspiră tinerii din comunitatea locală și nu numai, care se implică în activități de voluntariat și care reușesc să aibă o prestanță academică, să aibă rezultate foarte bune atât la școală, cât și la olimpiade“, a spus Andra Gabriela Cîrstoiu.

Pentru Andra, „Dean’s List Finalist“, ziua de 17 aprilie a fost o experiență unică. A avut oportunitatea să îi întâlnească pe Chris Rake, COO și vicepreședinte executiv la FIRST, și pe Chris Moore, CEO la FIRST, dar și de a susține echipele românești în primele lor meciuri. De asemenea, și-a intrat în rolul de Student Ambassador, unde a interacționat cu entuziaști ai roboticii din întreaga lume și a ghidat personalități în vizită.

Eugen Nodea, profesor de Informatică și mentorul echipei de robotică de la Colegiul Național „Tudor Vladimirescu“, a menționat că tânăra reprezintă inima echipei.

„Este o altă competiție în cadrul concursului de robotică. Noi am pregătit din timp această competiție. Am făcut un eseu în toamnă în care am motivat de ce am propus-o pe Andra și de ce eu o susțin în această competiție. S-a făcut o primă selecție. În urma primei selecții, au rămas 53 de candidați, iar dintre aceștia, în urma unui interviu pe care l-au susținut în fața unui juriu format din reprezentanți din alte țări. Andra este inima echipei. Coagulează copiii și este liderul echipei. Interacționează cu membrii echipei“spune profesorul Nodea.

Liceanca a primit în cadrul interviului întrebări complexe. „Întrebările au fost diverse, de la ce probleme am întâmpinat și până la modul în care abordăm diferite scenarii și probleme sau unde ne vedem peste zece ani. Întrebările diferă foarte mult și nu este un tipar“, a povestit Andra. 

Câștigătorii premiului „Dean’s List Finalist“ sunt admiși la aproape toate universitățile din Europa și Statele Unite ale Americii, beneficiind de o bursă completă.

„În momentul de față, am opțiunea să intru fără admitere la majoritatea universităților din Europa și SUA. Procesul de aplicare este unul mai dificil și îndelungat. Opțiunea mea este Universitatea Berkeley din SUA, pentru că are un profil de științe, matematică și tehnologie și inteligență artificială. Vreau ca după terminarea universității să revin în România, pentru că îmi doresc să întorc țării mele tot ceea ce acumulez acolo. Unul dintre scopurile mele este să ajut România, să meargă pe un drum mai bun. Intenția mea este să acumulez experiență“, a povestit Andra Gabriela Cîrstoiu.

Politica