luni, mai 6, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Localitate din Vâlcea fără medic de familie și farmacie

O singură localitate din Județul Vâlcea -comuna Titești – accesul la serviciile medicale furnizate de către un medic de familie se face cu greutate, situatie generată de faptul că în acestă localitate nu exista cabinete medicale aflate în relație contractuala cu CAS Vâlcea.

Conform CAS Vâlcea, în 9 localități din județ (comunele Boișoara, Racovița, Runcu, Făurești, Lăpușata, Lăcusteni, Ghioroiu, Lăcusteni, Golești), funcționează în contract cu instituția puncte de lucru ale unor medici de familie din altă localitate. 

„CAS Vâlcea  a depus toate eforturile pentru rezolvarea acestor probleme, fiind declanșate procedurile legale pentru înfiintarea unor puncte de lucru în aceste localități ale unor cabinete medicale din zonele limitrofe”, a precizat Claudiu Irițoiu – responsabil contractare CAS Vâlcea.

Policlinica Buna Vestire Craiova

De asemene, există 10 localități, unde nu există farmacii/oficine locale de distribuție/punct de lucru al unei farmacii, în contract cu CAS Vâlcea, accesul pacienților la medicamente compensate si gratuite fiind asigurat în localitățile limitrofe. Printre acestea se numără, bineînțeles, și Titești.

Andi Niculescu

Politica