luni, mai 6, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Vicențiu Mocanu, alegerea de AUR pentru Râmnicu Vâlcea: Program Revenire Diaspora | ROUNIT

Vicentiu Mocanu, candidat AUR la Primaria Ramnicu Valcea: „Oamenii de business trebuie să se implice activ in politică pentru a lua parte la schimbarea dorită, în loc să stea pe margine și să nu ia atitudine. Am pornit de jos, fără să mă dau în lături de la munca sau fără să dau din coate în stânga și în dreapta. Am construit un drum până unde sunt acum prin muncă asiduă și determinare. Cunosc drumul și pe parcursul lui am fost implicat în numeroase activități de responsabilitate socială. Am înțeles ce își doresc de la primar tinerii la început de drum, mamele pentru viitorul copiilor lor, angajații statutului și cei de la firmele private, medicii, profesorii, sportivii și mulți alții”.

Vicențiu Mocanu, candidatul AUR la Primăria Râmnicului, afirmă că o soluție pentru revigorarea economiei locale ar putea fi conectarea diasporei cu oportunitățile economice locale.

„Proiectul ROUNIT își propune să creeze o punte de legătură eficientă între vâlcenii de pretutindeni și sectorul economic autohton. Rezultatele chestionărilor efectuate au arătat un interes reciproc puternic între comunitățile românești din străinătate și mediul de afaceri din România. ROUNIT dispune de o rețea capilară la nivel național de profesioniști conectați cu instituțiile publice locale – centrale și sistemul camerelor de comerț din România care oferă suport, consultanță și sprijin investitorilor români din străinătate și celor străini pentru dezvoltarea de noi afaceri, identificarea unor oportunități de business, accesarea de fonduri europene, ajutoare de stat sau fonduri guvernamentale, cercetare de piață, parteneriate publice sau private pentru dezvoltarea de afaceri.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Dacă în anul 2014, cu ocazia deschiderii Camerei de Comerț și Industrie a României în Italia declarăm că schimburile economice dintre România și Italia vor creste de la 13 miliarde la 20 de miliarde de euro până în anul 2020 (obiectiv aproape atins), putem spune că repatrierea capitalului românesc și a românilor din străinătate va creste PIB-ul României cu cel puțin douăzeci de procente până la sfârșitul anului 2026. ROUNIT este deja o realitate, acum depinde și de instituțiile statului român, consiliile județene și camerele de comerț să dorească valorificarea potențialului care îl reprezintă diaspora”, precizează Vicențiu Mocanu, alegerea AUR pentru Primăria Râmnicului.

Andi Niculescu

Politica