vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți: Jandarmii și-au făcut bilanțul pe 2022

Miercuri 01 februarie  a.c., la sediul unității a avut loc  ședinta de ,,Evaluare a activităţii desfăşurate și a rezultatelor obținute de Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Mehedinţi în anul 2022”.

Activitatea s-a desfașurat în sistem videoconferință cu  Inspectoratul General al Jandarmeriei Române, fiind asigurată de  către dl.colonel Grigore Cristian – șeful Directiei Management Operațional. Cu această ocazie, dl.colonel Dina-Mănoiu Ionel desemnat inspector șef a  prezentat sintetic, activitățile organizate, misiunile executate și rezultatele obținute în perioda analizată, precum și principalele direcții de acțiune pentru anul 2023.

 Pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică cu ocazia desfășurării unor manifestări și adunări cu public numeros,  structurile  Jandarmeriei Mehedinţi au  executat un număr de 372misiuni de asigurare a ordinii publice, iar pe segmentul de menținere a ordinii si siguranței publice,  unitatea  a participat la un număr de  11.342misiuni de menţinere în sistem integrat. 

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pe timpul misiunilor desfăşurate, au fost constatate 265fapte de natură penală (12constatate în mod independent  și 253 în cooperare cu Poliția ). Au fost aplicate un număr de 824sancţiuni contravenţionale, ce au constat în 560amenzi contravenţionale şi 264 avertismente scrise.

În ceea ce privește paza și protecția  instituţională, supravegherea şi ordinea publică în zona obiectivelor din competenţă, s-a asigurat paza unui număr de 28 obiective. Au fost organizate  şi s-a asigurat paza unui număr de 44transporturi de valori, 9transporturi specialeşi430transporturi de corespondenţă clasificată.

Pe linia punerii în executare a actelor procedurale emise de organele de urmărire penală/instanţe de judecată au fost executate un număr total de 578mandate deaducere, 175 mandate fiind materializate prin însoţirea persoanei la instanţa de judecată, iar 403mandate s-au materializat prin întocmirea de procese verbale. Mandatele de aducere au fost executate în 36 localităţi.

Au fost organizate și desfășurate 150 de activități de prevenire a faptelor antisociale,  în perioada de referință,jandarmii au participat la 460 de acțiuni în cooperarecu alte instituții și  la peste 100 de intervenții/ situații în urma apelurilor prin 112.

”Principalele direcții de acțiune stabilite pentru anul 2023 vizează întrebuinţarea eficientă a structurilor de ordine publică, pentru creșterea gradului de siguranță a cetățeanului, menținerea la cel mai înalt grad a capacității  operaționale și de intervenție, dezvoltarea și optimizarea mecanismelor de cooperare interinstituțională, menținerea unui suport logistic care să permită susținerea structurilor operative și atingerea obiectivelor propuse”, a anunțat IJJ Mehedinți.

Politica