luni, mai 6, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Motive clare de îngrijorare pentru elevii doljeni. Au venit rezultatele la simulări

Cu puțin timp înainte de evaluarea națională și de Bacalaureat, mulți dintre elevii din județul Dolj au șanse mici să obțină note de trecere

Rezultatele simulărilor județene au fost comunicate vineri, la sediul Inspectoratului Școlar Dolj, iar notele nu sunt tocmai un motiv de optimism, pentru mulți dintre elevi. În urma centralizării rezultatelor din centrele de examen, pentru simularea de la Evaluarea Națională și cea de la examenul de Bacalaureat, a existat doar o ușoară creștere, de ambele părți, față de ultimele simulări date de elevii doljeni.

Pentru simularea județeană de la Evaluarea Națională procentul de promovabilitate a fost de 65,86%, față de 60,61%, cât a fost la simulările naționale. Au fost 18 note de 10, la limba și literatura română, iar la matematică au fost 31 de note maxime. Au existat și două medii de 10: una la Școala Gimnazială „Mircea Eliade” Craiova și una la Liceul Teoretic Bechet. Totodată, 6 unități de învățământ din Dolj au avut procent 0 de promovabilitate.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În ceea ce privește examenul de Bacalaureat, la simularea județeană, procentul de promovabilitate este de 60, 41%, față de 44,98%, cât a fost procentul la simularea națională. Este o creștere destul de mare, dar tot sunt cifre îngrijorătoare, ținând cont de faptul că puțin peste jumătate dintre liceenii din Dolj ar fi trecut, dacă examenul era acum.

Aceste simulări au avut scopul de a ajuta copiii să se familiarizeze cu examenul, însă, acțiunile de monitorizare la nivelul județului Dolj, în ceea ce privește progresul elevilor, au fost de bun augur, având în vedere faptul că ei trebuie să conștientizeze nivelul real de pregătire, prin oglinda acestor rezultate obținute, astfel încât să își poată calibra efortul pentru a fi mult mai eficienți, în vară. Este bine ca fiecare elev să fie motivat să învețe mai mult, dacă a luat o notă mică sau medie. Numai prin muncă și determinare vor obține ce și-au propus”, a declarat Aida Ionescu – Inspector Școlar General Adjunct în cadrul ISJ Dolj.

Politica