Mehedinți. Primarul Screciu vrea să facă parc fotovoltaic la Severin

Un proiect referitor la construirea unui parc fotovoltaic pentru municipiul Drobeta Turnu Severin, prin dezmembrarea unui teren, a fost adoptat la ședința Consiliului Local. Municipalitatea își dorește să devină independentă în ceea ce privește iluminatul public, economisind circa 12 milioane de lei pe an.

În acest sens, primarul Marius Screciu face apel la autoritățile centrale să faciliteze atragerea de fonduri europene pentru energie verde.

„Cel mai important proiect din punctul meu de vedere este că dezmembrăm un teren pe care îl avem la Izvoru Bârzii pentru a face un parc fotovoltaic, de fapt noi ne-am dorit un parc de 5 MW, nu s-a putut, s-au împărțit în 5 proiecte mai mici. Acum am aprobat primul proiect prin care dorim să devenim independenți din punctul de vedere al iluminatului public, adică primăria să nu mai plătească iluminatul public, să producem noi curent electric să putem să oferim severinenilor un serviciu pe care primăria să nu-l mai plătească. Este un deziderat al nostru de ceva timp, de când a apărut posibilitatea să accesăm aceste fonduri, din păcate la nivel central, nu mai știu la care minister se tot schimbă datele. Să ne dea nouă posibilitatea să facem aceste parcuri fotovoltaice pe bani europeni, să nu mai plătim curentul. Dacă am reuși să facem aceste 5 parcuri, Primăria ar economisi 12 milioane lei pe an, bani pe care i-am putea folosi în alte scopuri”, a declarat Marius Screciu, primarul municipiului Drobeta Turnu Severin.

Populare

Recomandări

Vâlcea. Turiști blocați la Cozia. Un copil de 1 an și jumătate între aceștia

Un grup de 4 persoane, printre care un copil...

Făina de greieri, acum și în România

Un magazin online din Baia Mare a pus la...

Craiova. Trei frați, acuzați de proxenetism cu minore

Trei frați cunoscuți în lumea interlopă din Craiova au...

45 de ani de închisoare, după ce a încercat să recreeze crimele odiosului Jeffrey Dahmer

Criminalii în serie și atrocitățile lor produc nu doar...