vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți. Primarul Screciu vrea să facă parc fotovoltaic la Severin

Un proiect referitor la construirea unui parc fotovoltaic pentru municipiul Drobeta Turnu Severin, prin dezmembrarea unui teren, a fost adoptat la ședința Consiliului Local. Municipalitatea își dorește să devină independentă în ceea ce privește iluminatul public, economisind circa 12 milioane de lei pe an.

În acest sens, primarul Marius Screciu face apel la autoritățile centrale să faciliteze atragerea de fonduri europene pentru energie verde.

„Cel mai important proiect din punctul meu de vedere este că dezmembrăm un teren pe care îl avem la Izvoru Bârzii pentru a face un parc fotovoltaic, de fapt noi ne-am dorit un parc de 5 MW, nu s-a putut, s-au împărțit în 5 proiecte mai mici. Acum am aprobat primul proiect prin care dorim să devenim independenți din punctul de vedere al iluminatului public, adică primăria să nu mai plătească iluminatul public, să producem noi curent electric să putem să oferim severinenilor un serviciu pe care primăria să nu-l mai plătească. Este un deziderat al nostru de ceva timp, de când a apărut posibilitatea să accesăm aceste fonduri, din păcate la nivel central, nu mai știu la care minister se tot schimbă datele. Să ne dea nouă posibilitatea să facem aceste parcuri fotovoltaice pe bani europeni, să nu mai plătim curentul. Dacă am reuși să facem aceste 5 parcuri, Primăria ar economisi 12 milioane lei pe an, bani pe care i-am putea folosi în alte scopuri”, a declarat Marius Screciu, primarul municipiului Drobeta Turnu Severin.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica