luni, mai 6, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Crimă în Botanică. Se așteaptă sentința

Ședință cu ușile închise, vineri, la Tribunalul Dolj, în cazul crimei din Grădina Botanică. Astfel, inculpatul Alexandru Fojică îşi aşteaptă sentinţa. Adolescentul a fost trimis în judecată, în septembrie, în stare de arest preventiv. Procurorii spun că a fost o crimă premeditată, Alexandru luând hotărârea de a ucide înainte de a pleca de acasă. Numai pentru una dintre acuzațiile care i se aduc, respectiv cea de omor calificat, poate sta după gratii până la 25 ani.

„Prin rechizitoriul din data de 14.09.2023, Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj a dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului F.M.A. pentru săvârşirea infracţiunilor de omor calificat, prev. de art. 188, 189 alin. 1 lit. a) C.p. cu aplicarea art. 113 şi urm. C. pen., tentativa de omor calificat, prev. de art. 32 alin. 1, rap. art. 188, 189 alin. 1 lit. a) C.p., cu aplicarea art. 113 şi urm. C. pen., port fără drept de obiecte periculoase, prev. de art. 372 alin. 1 lit. a C.p., cu aplicarea art. 113 şi urm. C. pen. şi respectiv folosirea fără drept de obiecte periculoase, prev. de art. 372 alin. 2 C.p., cu aplicarea art. 113 şi urm. C. pen., în final toate cu aplicarea art. 38 alin. 1 C. Pen..”, se arată într-un comunicat de presă al Tribunalului Dolj.

Crimă a avut loc în iunie, anul trecut. Alexandru Fojică i-a atacat cu bestialitate pe Melis, de 14 ani, și prietenul ei, Emi, de 19 ani. Melis nu a supraviețuit.

Policlinica Buna Vestire Craiova

UPDATE: Pronunțarea sentinței în cazul lui Alexandru Fojică, criminalul din Grădina Botanică, s-a amânat pentru încă o lună. Tribunalul Dolj spune că pe data de 24 mai se va pronunța în cazul inculpatului.

Politica