sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți. Porcii și căruțele au primit interdicție în Severin

Primarul Severinului Marius Screciu a anunțat că s-a dispus interzicerea tranzitării municipiului cu căruțele, indiferent de stradă, dar și la interzicerea creșterii de animale.

În ceea ce privește creșterea animalelor, excepție fac unele cartiere periferice precum Schela, Gura Văii, Dudașul Schelei, unde oamenii pot crește unul sau doi porci pentru consumul propriu. Amenzile pot  ajunge și până la 3000 lei pentru cei care nu respectă această măsură.

„Un alt proiect important adoptat  în Consiliul Local care va intra în vigoare după aprobarea Prefecturii este că se interzice în municipiul Drobeta Turnu Severin creșterea de animale, cai, oi, alte animale, rămânând doar la nivel de Schela, Gura Văii, Dudașul Schelei, ca oamenii să-și crească un porc, doi, pentru consumul propriu. Deci interzicem trecerea prim municipiul Drobeta Turnu Severin, indiferent de stradă, a oricărei căruțe, lucru care se întâmplă în acest moment pe zona Splai Mihai Viteazu și C.D. Ionescu. Erau străzi care permiteau trecerea cu căruțe. De acum  înainte este interzisă orice fel de circulație a căruțelor în municipiu, orice fel de creștere a mai mult de unul, doi porci în zona Schela, Gura Văii, Dudașul Schelei. Odată cu dezvoltarea orașului nu mai putem să permitem să avem tot felul de animale crescute de oameni în gospodărie. Nu este normal să avem ditamai cireada de oi în oraș, iar în Banovița cineva creștea vaci, mai erau și crescători de porci. Cresc și amenzile de la 500 până la 2500-3000 lei de lei ”, a declarat Marius Screciu, primarul municipiului Drobeta Turnu Severin.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica