sâmbătă, mai 18, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Nonagenarul „Tineretului” , demolat!

Stadionul „Tineretului, locul unde a luat naștere „Campioana unei mari iubiri”, va fi demolat. Consilierii județeni au aprobat documentația tehnico – economică pentru desființarea construcției. Cea mai iubită echipă a Olteniei a jucat acolo încă din anul 1948, adică de la înființare, sub toate denumirile: UNSR Craiova, CSU Craiova, Știința Craiova și Universitatea.

Arena urma să împlinească 90 de ani, în 2023. Acolo s-au organizat și zeci de spectacole propagandiste, iar mareșalul Antonescu a vizitat stadionul la 10 ani de la darea în folosință, în 1943, cu prilejul manifestărilor Săptămânii Olteniei.

Conform CJ Dolj, ținând cont de starea avansata de degradare a corpurilor componente ale complexului sportiv și având în vedere faptul ca pe amplasamentul studiat, pentru ca zona să rămână dedicata domeniului sportiv, se dorește realizarea unui Complex sportiv multifuncțional, în cadrul unui alt obiectiv de investiție, rezulta ca și necesare următoarele lucrări:

Policlinica Buna Vestire Craiova
  • desființarea tuturor corpurilor existente pe amplasamentul studiat și a instalațiilor acestora,
    inclusiv a împrejmuirii amplasamentului, în vederea eliberării terenului pentru viitoarea investiție.
  • evacuarea materialelor rezultate în urma lucrărilor de dezafectare, cu recuperarea materialelor reciclabile : material lemnos, plastic, fier vechi etc. si transportul acestora către spatii amenajate în acest sens;
  • scoaterea tuturor arborilor existenți pe amplasament;
  • curățarea și igienizarea amplasamentului;
  • punerea în siguranță a zonei adiacente lucrărilor de desființare, pentru a nu afecta construcțiile din zona;
  • împrejmuirea amplasamentului în timpul și după realizarea lucrărilor de demolare, în scopul asigurării securității persoanelor care circula în zonă;
  • orice alte activități care conduc la îndeplinirea realizării obiectivelor proiectului;
  • alte lucrări care se impun ca urmare a prevederilor legislației specifice și a studiilor de
    specialitate

În locul stadionului „Tineretului” va fi construit un complex sportiv multifuncțional. Obiectivul va include o sală multifunctională, cu capacitatea de aproximativ 7.000 de spectatori, care ar urma să cuprindă arenă de atletism şi velodrom, omologată pentru competiţii internaţionale.

La Craiova începe proiectarea noului complex sportiv multifuncţional care se va ridica pe actualul amplasament al Stadionului Tineretului. Consiliul Judeţean Dolj a anunţat că a fost semnat contractul cu asocierea de firme care a câştigat licitaţia pentru servicii de proiectare, asistenţă tehnică şi realizarea tuturor procedurilor necesare pentru obţinerea autorizaţiei de construire a acestui obiectiv de investiţii, cu o valoare totală a serviciilor de proiectare de aproape 5,7 milioane de lei, fără TVA. Finanţarea este asigurată din bugetul Consiliului Judeţean Dolj”, se arată într-un comunicat al Ministerului Sportului, publicat pe pagina oficială de Facebook, în vară.

spot_img
spot_img

Politica