duminică, mai 5, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Avalanșă în Munţii Himalaya: cel puţin 19 persoane au murit, alte 10 sunt încă dispărute

Cel puțin 19 persoane au murit, iar alte 10 sunt dispărute în urma unei avalanșe ce a avut loc în Munții Himalaya, India.

34 de elevi de la un institut local de alpinism, şapte instructori şi o asistentă au fost victimele unei avalanşe care a avut loc marţi în apropierea vârfului Muntelui Draupadi ka Danda-II, la o altitudine de 4.880 de metri în statul Uttarakhand (Nord).

”Au fost găsite nouăsprezece cadavre. Zece persoane sunt încă dispărute. Operaţiunile de salvare au fost reluate în această zi, dar sunt condiţionate de vreme. Vremea e rea”, a declarat Ridhim Aggarwal, de la agenţia de dezastre din Uttarakhand, notează news.ro

Policlinica Buna Vestire Craiova

Până acum, autorităţile au salvat până acum 32 de persoane. În apropierea locului unde a avut loc avalanşa, la aproximativ 4.900 m deasupra nivelului mării, a fost instalată o staţie de aterizare a elicopterelor,  unde a fost efectuată cu succes o aterizare de probă joi dimineaţă, a anunţat poliţia de frontieră indo-tibetană.

Printre morți se află și alipinista Savita Kanswal. La începutul acestui an, ea a atins vârful Everestului şi a muntelui Makulu din apropiere în doar 16 zile, un record pentru femei.

De asemenea, săptămâna trecută, trupul celebrei alpiniste şi schioare americane Hilaree Nelson a fost găsit pe versanţii Manaslu, din Nepal. Ea a fost dată dispărută în timp ce cobora pe al optulea cel mai înalt vârf de pe planetă.

Politica