David Popovici, record mondial și medalie de aur la Campionatul European de natație

David Popovici (17 ani) a reușit să câștige medalia aur și să bată recordul mondial în finala probei de 100 de metri liber, din cadrul Campionatelor European de nataţie pentru seniori, de la Roma. Fantasticul sportiv român a bătut recordul mondial cu 5 sutimi, având un timp de 46.86. Pe locul doi s-a clasat sportivul maghiar, Kristof Milak, iar pe 3, Alessandro Miressi.

Ce seară! Ce spectacol! Ce sportiv! Ce bucurie! Ce performanță! David Popovici ne-a adus din nou multă bucurie odată cu superbul succes din această seară. David Popovici este noul campion european al probei de 100 m liber. Sâmbătă seara, la Roma, în bazinul unde a declarat de atâtea ori că se simte foarte bine, sportivul pregătit de antrenorul Adrian Rădulescu a făcut o nouă cursă senzațională, încheiată cu timpul de 46,86 secunde.

Timpul său reprezintă un nou RECORD MONDIAL de seniori. Practic, David este cel mai rapid înotător de pe planetă în proba de 100 m. Vechiul record mondial i-a aparținut brazilianului Cesar Cielo Filho (46,91 s) și data din 30 iulie 2009.

Este prima medalie de aur la un Campionat European de seniori, în bazin olimpic, pentru David, și a zecea pentru România, de-a lungul istoriei. Totodată, David a devenit al doilea român care cucerește un titlu european, într-o probă masculină, după Robert Glință, care a luat aurul în 2021, la Budapesta, la 100 m spate”, a scris FRNPM pe Facebook.

FOTO: Gazeta Sporturilor

Populare

Recomandări

Doi copii și o femeie, loviți de mașină pe şoseaua de centură

O femeie şi doi copii au ajuns la spital...

Craiova. Zona de alergare din Grădina Botanică, din nou, practicabilă

Zona de alergare din Grădina Botanică este, de astăzi,...

Şoferul unui microbuz şcolar, prins beat la volan

Polițiștii au prins un șofer de microbuz școlar care...