sâmbătă, mai 18, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Craiova lui Rotaru și Balint, eșec acasă cu Rapid! Concluzia oltenilor: „Viața merge înainte, ăsta e fotbalul”

Oltenii au dominat jocul, au avut ocazii mari, dar punctele au mers în Giulești, la echipa care a marcat și a închis apoi jocul.

Cu aproximativ 20.000 de suporteri alături, CSU Craiova a clacat în derby-ul cu Rapid București. Oltenii au controlat prima repriză, dar s-au jucat cu ocaziile. Cele mai mari le-a ratat croatul Roguljic, care a nimerit și transversala. Partea secundă a început cu golul care a stabilit și soarta punctelor, marcat de Alex Ioniță, jucător trecut pe la CSU Craiova. Atacantul giuleștenilor a profitat de lipsa de organizare din apărarea olteană, a găsit culoarul perfect cu un șut în cros, pentru 3 puncte. Gazdele au avut reacție, însă Vătăjelu l-a luat la țintă pe Moldovan, în vreme ce Baiaram, de pe linia careului mic, a tras prost, peste poartă.
La Arena ProX, Sorin Cârțu a comentat astfel eșecul de pe Oblemenco cu Rapid: „Păcat că nu am avut continuitatea jocului bun pe care l-am făcut în prima repriză. A doua repriză poate s-a tăiat și cu golul primit imediat cum am venit de la vestiar. Este o victorie a Rapidului pe care trebuie s-o acceptăm, chiar dacă nu suntem de acord cu ea. O să spun că e nemeritat că am pierdut, măcar de era un egal, astfel încât lumea să fi plecat pe premiza asta, că nu am fost învinși. Viața merge înainte, ăsta e fotbalul. Am mai spus-o și aseară. E un punct nevralgic la noi, i-am atenționat într-o discuție cu ei, dar văd că încă nu se remediază: acela al superficialității. Foarte multe puncte se pierd și în campionatul trecut și primele cinci jocuri pe care le-am avut, toate au fost marcate de niște superficialități”, a spus Cârțu.

Laszlo Balint: „Mai sunt și astfel de zile”
Laszlo Balint, antrenorul oltenilor, a apreciat că echipa sa a pierdut nemeritat: „După raportul ocaziilor, după maniera de joc e un rezultat nemeritat. Am avut și neșansă, ar fi trebuit să fim mai lucizi. A fost bara lui Roguljic, ocazia lui Papp, a lui Baiaram. Dacă am fi deschis scorul în prima repriză, alta ar fi fost desfășurarea jocului. Din 5 meciuri oficiale am primit gol la primul șut pe poartă al adversarului. O echipă cu pretenții nu poate avea astfel de vulnerabilitate defensivă. Am controlat ostilitățile, am avut ocaziile mai clare, dar mai sunt și astfel de zile, când rezultatul nu e de partea echipei care merita”.
Tehnicianul adus pentru câștigarea titlului s-a plâns de faptul că Rapidul s-a apărat după ce a marcat și consideră că fiecare meci de acum înainte va fi extrem de dificil inclusiv cu nou-promovatele pentru că au tradiție și fani: „Băieții și-au dorit foarte mult, dar Rapid a închis culoarele după marcarea golului. Nu am ce să le reproșez băieților, au încercat. Dar nu am reușit să fim eficienți în fața porții. Înfrângerile aduc o stare apăsătoare, acum trebuie să înțelegem ce nu a funcționat bine, să facem o analiză corectă. Am spus-o de la început că va fi un sezon echilibrat, au venit din liga a doua echipe cu tradiție, cu suporteri. Anul acesta nivelul a crescut, iar fiecare meci este extrem de dificil, indiferent de echipa cu care jucăm”.
CSU Craiova a pierdut cu 1-0 meciul cu Rapid București și a ajuns pe locul 12 în clasament după 3 etape.

Policlinica Buna Vestire Craiova

CSU Craiova – Rapid 0-1
A marcat: A. Ioniță 51
Stadion: „Ion Oblemenco”, spectatori: 20.000
CSU Craiova: Lazar – Căpățînă, Papp, V. Găman (60 Raul Silva), Vătăjelu – Al. Crețu, Screciu – Roguljic (77 Rivaldinho), Baiaram (78 Cîmpanu), A. Ivan (55 Hanca) – Markovic (55 Koljic). Antrenor: Laszlo „Gyuszi” Balint.
Rapid: Moldovan – J. Morais, Săpunaru, D. Grigore, Fl. Ștefan – Kait, Crepulja, Al. Ioniță II (66 Albu)- Sefer (67 Pănoiu), Dugandzic, Costache (82 Papeau). Antrenor: Adrian Mutu.
Arbitru: Feșnic Horațiu Mircea (Cluj-Napoca) / A1: Cerei Alexandru (Cluj-Napoca), A2: Marica Mihai Marius (Bistriţa) / Arbitru VAR: Kovacs Istvan (Carei), Arbitru AVAR: Marinescu Vasile (Bucureşti).

spot_img
spot_img

Politica