sâmbătă, mai 25, 2024
spot_img

Ultima ora

spot_img

Sport

spot_img

Mehedinți. Cod Portocaliu de caniculă! Evitați aglomerația, efortul fizic intens și expunerea prelungită la soare

Începând de mâine, 21 iulie, timp de patru zile, județul Mehedinți se va afla sub atenționare meteorologică Cod Galben de caniculă și disconfort termic ridicat, conform informării transmise de către Administrația Națională de Meteorologie.

De asemenea, în zilele de 22 și 23 iulie, județul se va afla sub incidența avertizării meteorologice COD PORTOCALIU, ce vizează val de căldură în intensificare și disconfort termic accentuat.

Începând de joi, 21 iulie a.c., până duminică, 24 iulie a.c., indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități, iar temperaturile maxime se vor situa între 35 și 37 de grade.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Totodată, pe parcursul zilelor de vineri și sâmbătă, în cea mai mare parte a județului Mehedinți, valul de căldura se va intensifica și se vor înregistra valori termice de 38…40 de grade.

”În perioadele caniculare, facem apel la cetățeni să evite aglomerația, efortul fizic intens și expunerea prelungită la soare, în intervalul orar 11.00 – 18.00”, anunță reprezentanții ISU.

Potrivit acestora, persoanele sunt sfătuite să poarte haine lejere, subțiri, din bumbac, deschise la culoare, pălării și ochelari de soare.

Totodată, acestea trebuie să se hidrateze corespunzător, consumând circa 1,5-2 litri de lichide pe zi, nu prea reci, evitând băuturile alcoolice și pe cele care conțin cofeină, dar și alimentele cu conținut sporit de grăsimi.

De asemenea, se recomandă consumul fructelor și legumelor proaspete.

O atenție deosebită trebuie acordată și copiilor, care nu trebuie lăsați singuri în autoturisme expuse la soare.

”Le reamintim cetățenilor că, în perioadele de caniculă şi secetă prelungită, arderea miriştii, vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale este interzisă”, se mai arată în comunicatul ISU.

spot_img
spot_img
spot_img

Politica