duminică, iunie 16, 2024

Ultima ora

Sport

Amalia Lică, 4 medalii de aur la Campionatul European de Gimnastică Ritmică

Amalia Lică a reușit să uimească asistența la Campionatele Europene de Gimnastică ritmică pentru junioare de la Budapesta, sportiva noastră cucerind alte trei medalii de aur după cea bifată în proba de echipe alături de România.

Joi, Amalia a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului la cerc, măciuci şi panglică. Cu doar o zi înainte, Amalia Lică bifase și aurul alături de România în proba pe echipe.

Antrenată de Adriana Mitroi, Amalia Lică are 15 ani și face gimnastică ritmică de aproape 10 ani, iar visul este să fie campioană și la seniori, scrie hotnews.ro

Policlinica Buna Vestire Craiova

În acest moment, sportiva noastră este cvadruplă campioană europeană de junioare, fiind cea mai valoroasă gimnastă din competiţie.

Amalia are în total șase medalii obținute la CE de Gimnastică ritmică pentru junioare: cinci de aur la turneul de la Budapesta din aceste zile, o altă medalie de aur la Tel Aviv în 2022 și o alta de bronz, tot la Tel Aviv, în proba pe echipe.

„Încă mai cred că este un vis, mă ciupesc efectiv să văd dacă mai sunt în realitate. S-a întâmplat ceva incredibil aici, la acest Campionat European de la Budapesta, nu numai pentru ritmica românească, dar și pentru Amalia, care ne-a demonstrat încă o dată valoarea ei ca gimnastă și puterea imensă interioară de care a dat dovadă.

Este de prisos să mai spun că este istorie pentru România! Niciodată, la niciun campionat mare, România nu a obținut nici patru medalii, nici această culoare frumoasă, aur, de patru ori!

Bucuria este imensă, de altfel se citește pe fețele noastre. Această imensă reușită vine cu o responsabilitate și mai mare pentru viitor și pentru cum vor decurge investițiile în pregătire pentru Jocurile Olimpice din 2028.

Dumnezeu creează culoar numai celor care muncesc, care se ajută singuri, în primul rând și care se abandonează în mâinile LUI.

E intens, știu, pentru că este religios și nu toată lumea crede. Dar asta este ceea ce s-a întâmplat cu Amalia după Cupa Europei, unde nu a reușit niciun aur”, a declarat Irina Deleanu, președinte Federația Română de Gimnastică Ritmică, într-un comunicat remis HotNews.ro.

Foto: facebook/ Comitetul Olimpic și Sportiv Român

Politica