duminică, iunie 16, 2024

Ultima ora

Sport

Încă 2 loturi din CF Craiova-Severin-Caransebeș, la licitație

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat scoaterea la licitație a contractelor pentru modernizarea a încă două loturi din calea ferată Craiova- Drobeta Turnu Severin – Caransebeș. Valoarea acestor contracte se ridică la peste 7 miliarde lei.

„S-au lansat licitațiile pentru contractele de proiectare şi execuţie necesare modernizării infrastructurii feroviare pe LOTUL 3 IGIROASA – DROBETA TURNU SEVERIN și LOTUL 6 PO POARTA – CARANSEBEȘ. Termenul limită pentru primirea ofertelor este 1 iulie 2024.
Valoarea financiară totală estimată a celor 2 contracte este de 7,35 miliarde de lei (fără TVA), iar sursa de finanţare este asigurată din Fonduri Externe Nerambursabile, aferente Programului Transporturi (PT) 2021 – 2027.
Durata de implementare a fiecărui contract este de 72 luni, din care 12 luni pentru proiectare și 60 de luni pentru execuție.
Achizițiile publice pentru LOTURILE 3 și 6 prevăd proiectarea și execuția lucrărilor de modernizare pe un traseu de circa 78,4 km, din lungimea totală a tronsonului”, a declarat Grindeanu.

Potrivit ministrului, sunt licitate individual astfel:
Procedura 1
• LOT 3: IGIROASA (CAP Y) – DROBETA TURNU SEVERIN (Cap X ), km 331+000 – 362+632 (41,234 km). Valoarea financiară estimată a contractului: 5,16 miliarde de lei (fără TVA)

Procedura 2
• LOT 6: PO POARTA – CARANSEBEȘ km 436+887 la Caransebeș, km 474+046 (37,160 km). Valoarea financiară estimată a contractului: 2,2 miliarde de lei (fără TVA).
„Reabilitarea liniei de Cale Ferată CRAIOVA – DROBETA TURNU SEVERIN – CARANSEBEȘ (225,287 km) vizează: modernizarea instalațiilor de electrificare pe toată lungimea tronsonului (25 kV); mărirea capacității de tranzit; asigurarea interoperabilității prin implementarea STI, în special în ceea ce privește sarcina pe osie (22,5 t), gabaritul de încărcare (C), lungimea liniilor din stații si haltele de mișcare, facilitățile pentru persoanele cu dizabilități; modernizarea stațiilor și a haltelor de mișcare; modernizare poduri, podețe; reabilitarea/modernizarea clădirilor stațiilor de călători, incluzând construcțiile pasarelelor şi/sau tunelurilor pietonale, ridicarea nivelului peroanelor, în conformitate cu standardele europene în vigoare; montarea de panouri fonoabsorbante și/sau soluții alternative de reducere a nivelului de zgomot; instalații de centralizare electronică noi, în stații și introducerea sistemului de siguranță ERTMS (ETCS nivel 2 + GSM-R); îmbunătățirea infrastructurii pentru creșterea vitezei de circulație la valori cuprinse între viteza de 120 km/h și cea de 160 km/h”, a anunțat ministrul Transporturilor.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica