duminică, mai 19, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Copilăria, sărbătorită la Aeroclubul Craiova

Aeroclubul Craiova și-a deschis porțile de Ziua Internațională a Copiilor. Micuții au putut vedea flota aerodromului de la Craiova, avioane, planoare și felul în care se desfășoară o zi de zbor. Curajoșii au putut executa un zbor de agrement și admira orașul de la înălțime.

Astăzi cu ocazia zilei de 1 iunie, Ziua Internațională a Copilului, Aeroclubul Teritorial George Bibescu Craiova a organizat o demonstrație amplă, pentru copii, cu avioane, pentru a vedea cum e o zi din viața unui pilot din aviația sportivă. Activitatea este cu avioane, cu planoare și parașutism, aeromodele, cu sprijinul poliției, jandarmilor și a câtorva firme private. Aeroclubul României organizează în fiecare an cursuri gratuite pentru tineri, între 16 și 23 de ani. Este o oportunitate unică. Suntem singura țară din lume care mai oferă gratuitate la practicare de sporturi aeronautice. În alte țări sunt costurile destul de mari pentru a obține o licență de zbor. De exemplu, o licență de avion ultraușor ajunge undeva la 5.000 de euro. În fiecare an, în luna ianuarie se fac înscrierile, durează cam o lună de zile, nu este foarte complicat. Trebuie să fii pasionat și să-ți placă aviația, iar de aici totul pleacă de la sine”, a spus comandant-adjunct pilot instructor, Alexandru Florea.

Printre piloți s-a aflat și o tânără care îi ajută pe vizitatori să se echipeze pentru zbor. Numele ei este Bianca și a povestit pentru Jurnalul Olteniei că zboară de peste 4 ani.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Mă numesc Bianca, fac 20 de ani și sunt studentă la Automatică. Zbor cu planorul de 4 ani și ceva. Îmi place foarte mult să zbor cu planorul, vreau să performez și mai mult. M-am apucat dintr-o întâmplare, după ce mama mea a aflat de la o colegă la serviciu că se organizează cursuri, iar ea mi-a spus când a venit acasă și eu m-am dus și m-am înscris. Pentru mine este primul eveniment de acest tip din Craiova și înseamnă foarte mult pentru noi să le arătăm oamenilor ce facem aici, pentru că nu multă lume știe. Părinții mei mereu m-au încurajat să fac orice chestie nebunească. Multă lume crede că este un lucru nebunesc pentru că planorul n-are motor și toți cred că este periculos, dar nu-i așa. Este printre cele mai sigure metode de zbor”, a spus tânăra.

spot_img
spot_img

Politica