vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Aplicații care semnalează reduceri importante la produse alimentare aflate în prag de expirare

Valul de scumpiri din ultima vreme i-a determinat pe mulți români să se reorienteze către produsele care sunt în prag de expirare și care pot fi achiziționate la prețuri foarte avantajoase.

Din ce în ce mai mulți români folosesc internetul pentru a face cumpărături și pentru că la fel de mulți sunt tot mai interesați să economisească și să reducă risipa de alimente au apărut diverse aplicații mobile prin care se scot la vânzare, la prețuri foarte avatajoase, alimente care mai sunt valabile între 24 și 48 de ore.

Scopul acestor aplicații este acela de a combate risipa alimentară prin comercializarea produselor adunate din rafturile cu reduceri sau a celor rămase nevândute pe durata unei zile la un preț mai mic cu 40 până la 80%. Și asta printr-un simplu „click” din partea utilizatorului. Aceste aplicații fie îi notifică pe utilizatori despre alimente din frigider care sunt pe cale să expire și care trebuie consumate, fie îi anunță la ce magazine, cafenele ori hoteluri din apropierea lor există reduceri de prețuri pentru produsele al căror termen de valabilitate urmează să expire, scrie libertatea.ro

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cele mai populare aplicații de acest gen, funcționale în România, dar și alte țări din Europa

Bonapp.eco este o aplicație prin care consumatorii economisesc până la 80% la achiziţia de alimente. Prin intemediul aplicației mobile ai acces la super oferte pentru mai mulți parteneri. În prezent în aplicaţie sunt înscrise supermarket-uri, hipermarket-uri, restaurante, magazine, brutării, cafenele şi hoteluri. Zilnic, acestea scot la vânzare produse pe care altfel le-ar arunca și care pot fi achiziționate la jumătate de preț. Alimentele sunt achiziţionate cu ajutorul cardului bancar, prin intermediul aplicaţiei, dintr-o reţea de 35 de afaceri afiliate. După ce le-ai achiziționat în aplicație va trebui să te duci la ei să le ridici până în ora închiderii deoarece nu este cu livrare. În momentul de față, aplicația este funcțională doar în București. În acest an aplicația va fi lansată și în alte orașe ale țării.

Munch este o platformă prin intermediul căreia magazinele, restaurantele, brutăriile și hotelurile vând la un preț redus mâncarea nevândută pe durata unei zile, dar care este de bună calitate. Prin intermediul aplicației, poți cumpăra „Munch-uri”, care constau în pachete-surpriză ce sunt oferite cu o reducere de 40%. Prin intermediul Munch poți nu doar să cumperi alimente la un preț avantajos, ci și săacționezi împotriva risipei alimentare. Aplicația este funcțională doar în Cluj-Napoca și Tg.Mureș.

Karma, aplicația lansată de un start-up suedez funcționează după același principiu și îi pune în legătură directă pe vânzători și pe potențialii clienți. Produsele care rămân la finalul unei zile sau cantitățile în exces care nu se consumă sunt vândute apoi la prețuri foarte avantajoase pentru a nu ajunge la gunoi. Utilizatorii Karma sunt notificați în legătură cu cel mai apropiat magazin, restaurant ori cafenea care a introdus în aplicație unul sau mai multe produse la categoria „reduceri”. În acest fel, magazinele fac vânzare, clienții economisesc bani, iar produsele alimentare nu mai sunt aruncate. Dezvoltatorii Karma spun că, de când aplicația este funcțională, au fost salvate în jur de 295 de tone de alimente în ultimii patru ani.

Too good to go este o aplicație care se bazează pe alimentele în exces în marile magazine și restaurante. Aceștia sunt notificați atunci când un supermarket sau un restaurant din zona lor listează mâncarea rămasă după micul dejun, prânz sau cină, care este vândută apoi la un preț redus chiar și cu 50%. Utilizatorii pot plăti direct din aplicație pentru produsele alese, însă există și opțiunea „Magic Bag”. Este vorba despre un pachet care conține mai multe alimente necesare la o masă și al cărui conținut este dezvăluit abia după ce este făcută plata. Aplicația are deja 26 de milioane de utilizatori din 14 țări.

NoWaste, utilizatorii care folosesc această aplicație au posibilitatea de a face diverse liste de alimente. Ei pot introduce manual fiecare produs în parte sau pot scana cu ajutorul camerei telefonului eticheta produselor alese. Apoi, aplicația urmărește data la care expiră produsele respective și îl notifică pe utilizator pe măsură ce această dată se apropie. Dezvoltatorii aplicației NoWaste au declarat că au lansat această aplicație pentru că, doar în Marea Britanie, consumatorii casnici aruncă la gunoi mai bine de 4,4 milioane de tone de produse alimentare în fiecare an.

Olio este o aplicație cu ajutorul căreia membrii unei comunități pot intra în legătură unii cu alții și, astfel, contribuie la reducerea risipei de alimente. În cazul în care o familie are alimente în exces sau mai multă mâncare gătită decât îi este necesar are posibilitatea să ofere produsele respective gratuit prin intermediul aplicației. În schimb, restaurantele, cafenelele și hotelurile pot apela la voluntari pentru a distribui gratuit mâncarea rămasă la finalul unei zile. În ultimii patru ani, peste un milion de oameni au oferit circa 1,4 milioane de tone de alimente prin intermediul aplicației Olio.





Politica