vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Masacru într-o școală din Texas! 19 copii și doi adulți, uciși. Atacatorul, un tânăr de 18 ani

19 copii și doi adulți au fost uciși într-o școală din Texas. Atacatorul este un tânăr de 18 ani, care a fost împușcat mortal de polițiști. Băiatul își cumpărase arme de ziua lui. Înainte să plece de acasă, și-a ucis bunica. Apoi a intrat într-o școală primară, în care învață copii cu vârste între 6 și 10 ani, și a deschis focul, la întâmplare. 

Motivele acestui atac, unul dintre cele mai grave din ultimii ani sunt deocamdată necunoscute. S-a întâmplat într-un orășel de aproximativ 16.000 de oameni, aflat la circa 120 de kilometri de granița cu Mexic.

Pete Arredondo,  șeful poliției Uvalde: „A avut loc un incident cu victime în masă la școala elementară Robb din Uvalde, Texas. Această școală are copii care sunt în clasa a doua, a treia și a patra”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Un adolescent în vârstă de 18 ani a intrat într-o școală primară din Texas înarmat cu două puști și a deschis focul asupra copiilor. A mers din clasă în clasă, scrie digi24.ro

Un agent al Poliției de Frontieră, care lucra în apropiere, a auzit împușcăturile. Bărbatul a intrat  în școală fără să aștepte întăriri și l-a împușcat pe atacator, care se afla în spatele unei baricade. Agentul a fost și el rănit.

El a fost identificat drept Salvador Ramos, un membru al comunității. Își cumpărase armele de ziua lui. A fost primul lucru pe care l-a făcut când a împlinit 18 ani. Ramos a sugerat pe rețelele de socializare că ar putea avea loc un atac la școală. Copiii ar trebui să fie atenți, a scris el.

Masacrul este cel mai grav atac la o școală din Statele Unite, de la cel de la Sandy Hook, de acum aproape un deceniu, când un bărbat înarmat a ucis 20 de copii și șase adulți.

A venit, de asemenea, la doar 10 zile după un atac mortal rasist, la un supermarket din Buffalo, New York.

Foto: Facebook/ USA TODAY

Politica