sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Peste 20 elevi din Slatina au ajuns în Urgență. Suspiciuni de toxiinfecție alimentară

Peste 20 de elevi ai Colegiului Național „Ion Minulescu” Slatina au ajuns în Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului din Slatina, după ce au acuzat dureri absominale, dureri de cap, febră și vărsături. Dintre aceștia 14 au rămas internați, având nevoie de monitorizare. Marea majoritate sunt pe secția de Boli Infecțioase, o parte fiind la pediatrie. Vârstele elevilor sunt cuprinse între 6 și 17 ani.

„Este vorba despre 14 pacienți internați, dintre care 11 la boli infecțioase și 3 în pediatrie. Vârstele celor 14 sunt cuprinse între 6 și 7 ani. Starea lor generală este una bună. S-au prezentat la UPU cu dureri de burtă, vărsături, dureri cap, febră și diaree. Toți sunt veniți de la o unitate de învățământ din Slatina”, a spus Florin Popa, medic chirurg la Spitalul din Slatina.

Echipe din partea DSP au mers la Colegiului Naţional „Ion Minulescu“, unde au deschis o anchetă. Conform adevărul.ro, directorul unității de învățământ, Christian Ionescu, spune că e puţin probabil să fie vorba despre o toxinfecţie alimentară, pentru că pe de o parte au simptome digestive şi elevi din internat care nu au mâncat marţi, 24 mai 2022, la cantina internatului, iar pe de altă parte copiii au început să lipsească din motive medicale încă de luni, 23 mai 2022. „Avem câţiva copii bolnavi de la internat, avem şi de la cei mici, de la I-IV. Încă de săptămâna trecută au fost cazuri, la o clasă, cel puţin, au lipsit mai mulţi, luni au lipsit 12 la o singură clasă, la ciclul primar, marţi ceva mai puţini şi astăzi sunt de la mai multe clase. Dar ideea este că nu toţi au mâncat la internat. Sunt şi din cei care au mâncat la internat, şi din cei care n-au mâncat… La noi mănâncă, totuşi, 300 de copii, ca să fie doar 10 cazuri din internat… La orice internat se ţin probe timp de 48 de ore, noi le avem, o să le ia DSP-ul să le verifice şi să vedem“, a declarat directorul unităţii şcolare, pentru „Adevărul“. Prof. Christian Ionescu a mai precizat că astăzi lipsesc din motive medicale aproximativ 40 de elevi, însă sunt şi elevi care au mâncat la şcoală, dintre cei înscrişi în programul de after-school sau care stau în internat, dar şi elevi care nu au mâncat la cantina liceului. Şi câteva cadre didactice prezintă de asemenea simptome digestive, a mai precizat directorul, fiind cert că este vorba de o răspândire în colectivitate, însă doar în urma analizelor se va putea stabili dacă la mijloc este o toxiinfecţie alimentară, o enteroviroză sau altceva”, a declarat directorul instituției.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica