vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

CFR’43 n-a prins podiumul

Reactivat în 2019, Clubul Sportiv CFR Turnu Severin a ratat posibilitatea să aducă Mehedințiului primul trofeu național, după o pauză de 79 de ani!

Calificată în FINAL 4-ul Campionatului Național de Fotbal în Sală pentru Juniori sub 19 ani, echipa de la malul Dunării a fost eliminată în semifinale de FK Odorheiu Secuiesc, scor 5-8 în Sala Rapid din București. Harghitenii, cu o tradiție de 3 decenii în futsal, veneau după 17 partide consecutive fără eșec în actualul sezon, interval în care nicio adversară n-a reușit să le marcheze mai mult de 4 goluri! Învinși de FK Odorhei, oltenii au pierdut ulterior și finala mică, scor 2-4 cu Ceahlăul Piatra Neamț, iar moldovenii au intrat astfel în posesia medaliilor de bronz. În finala mare, FK Odorheiu Secuiesc a dispus cu 2-1 de CFR’33 Timișoara și a devenit campioană națională. Bănățenii trecuseră  în semifinale de Ceahlăul, scor 2-0.
CFR’43 Turnu Severin a incheiat astfel sezonul 2021-2022 pe locul 4, performanță lăudabilă dacă ținem cont ca avut cel mai mic buget dintre toate echipele înscrise toamna trecută în Campionatul Național de Futsal. Din lipsa fondurilor, echipa severineană s-ar putea retrage de la fotbalul de sală și vrea să se axeze pe fotbalul juvenil, urmând să se înscrie din toamnă în Campionatul Județean de Fotbal rezervat juniorilor U15, U13 și U11, unde cheltuielile sunt mult mai reduse.

„Din păcate, nu am reușit să aducem al doilea trofeu din istoria fotbalului mehedințean, după o pauză de 79 de ani! Severinul rămâne cu Cupa României, din 1943. În Finala Mică a Campionatului Național de Fotbal în Sală pentru Juniori U19, Ceahlăul Piatra Neamț s-a impus cu scorul de 4-2. Am încheiat sezonul pe locul 4, loc onorabil, ținând cont că am avut cel mai mic buget dintre toate echipele prezente la startul sezonului, început toamna trecută! Din păcate, suntem în imposibilitatea să ne înscriem în sezonul următor la Futsal, din lipsa fondurilor! Se pare că nimeni nu apreciază performanța, în județul nostru! Nimeni nu vrea să susțină financiar sportul, necondiționat! CFR’43 NU se desființează, doar că suspendă temporar secția de futsal, în cazul în care, până la data de 30 iunie 2022, nu reușește să atragă un sponsor! De la 1 iulie 2022, CFR’43 începe un nou capitol al vieții: revine în iarbă, după 64 de ani! Din toamnă, CFR’43 va fi prezentă în Campionatul Județean de Fotbal U15, U13 și U11. Secția de fotbal a fost deja activată, de 2 luni! Nu ne oprim, până nu readucem Severinului primul trofeu, după 79 de ani de secetă! Mulțumim tuturor care au fost lângă noi, în cei 4 ani de la reactivarea emblematicului club severinean, odată mândria Olteniei! Am fost prima echipă din Oltenia care a cucerit un trofeu național! Împreună, putem rescrie istoria!”, a fost comunicatul remis de oficialii clubului, pe pagina de facebook.
Înființată în 1928, CFR Turnu Severin a devenit vicecampioană națională la fotbal în 1942, iar în 1943 a cucerit Cupa României, scor 4-0, în finală, cu Sportul Studențesc București. Tot în același an, echipa severineană a câștigat și Supercupa României, scor 9-1 cu FC Craiova, pe Stadionul ANEF din București. În 1948, CFR Turnu Severin a ajuns în sferturile de finală ale Cupei României, de unde a fost eliminată de CFR Timișoara, scor 1-2, la malul Dunării.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Clubul s-a desființat în 1959, iar, în 2019, pe modelul Ripensia Timișoara, a fost reactivat de un grup de jurnaliști locali, sub denumirea de ACS CFR 1943 Turnu Severin, după ce a obținut aviz de la Ministerul Justiției și Certificat de Identitate Sportivă de la Ministerul Tineretului și Sportului. S-a adăugat „1943” în titulatura clubului, pentru a păstra viu cel mai important an din istoria fotbalului mehedințean: cucerirea Cupei României!

La FINAL 4, echipa severineană a mizat pe următorul lot: Dragoș Rotă, Silviu Drîngă, Eduard Lupu – Alex Crăiașu – Ștetea, Coty Dănoiu, Alexandru-Iovan Tărăbâc, Antonio Ionașcu, Mario Vișan, Bogdan Țăncușe, Ștefan Bogură, Gabriel Ungureanu, Lucian Făiniși, Alin Chiriță și Andrei Nică.

Politica