miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mititelu activează clauza: Bauza, definitiv la FCU Craiova!

Patronul oltenilor a întocmit și lista neagră pentru această vară. Ce jucători au zilele numărate în Bănie.

Juan Bauza a confirmat în Bănie, drept urmare va fi transferat definitiv de Adrian Mititelu. Patronul FCU Craiova l-a împrumutat inițial în vara trecută, plătind 50.000 de euro, dar a pus o clauză în contract prin care avea întâietate la achiziționarea mijlocașului argentinian, pentru 150.000 de euro. Eugen Pârvulescu, fostul președintele de la Pandurii Tg. Jiu, actualmente manager general la FC Miercurea Ciuc a dezvăluit faptul că FCU Craiova a transmis clar faptul că îl va transfera definitiv pe Bauza. Data limită la care Mititelu trebuie să vireze banii pentru transfer în contul celor de la Miercurea Ciuc este 1 iulie.

L-a dorit Rotaru pe Bauza?
Pârvulescu a dezvăluit că există un ușor regret pentru înțelegerea cu Mititelu, având în vedere că gruparea ciucană a primit oferte mult mai tentante pentru jucător. Totuși acesta nu ar fi putut fi remarcat în liga a doua, iar aceste oferte sunt o consecință a evoluțiilor de pe prima scenă. Conducătorul de la Miercurea Ciuc a dezvăluit că printre echipele care l-au dorit pe Bauza s-a numărat și una care în acest sezon s-a bătut la titlu. Cum CFR Cluj a luat titlul, rămân în calcul FCSB și CSU Craiova. Ținând cont de faptul că Gigi Becali a dezvăluit mereu numele jucătorilor pe care vrea să îi cumpere, balanța înclină mai mult spre oltenii lui Rotaru.
„Lucrurile sunt foarte clare. După 1 iulie, Bauza devine definitiv jucătorul celor de la FC Universitatea. Conducerea oltenilor ne-a anunțat că domnul Adrian Mititelu s-a decis să îl cumpere definitiv pe Bauza pentru 150.000 de euro. Glumind un pic, parcă nu mai voiam ca domnul Mititelu să activeze acea clauză, deoarece cota lui Bauza a crescut acum destul de mult, iar noi am avut niște oferte pe adresa lui Bauza și eram interesați să luăm pe el și mai mulți bani. Am avut oferte din Ungaria, Polonia, dar și de la o echipă din play-off de la noi, din Liga 1, care s-a luptat la campionat. Știți și voi ce echipe s-au luptat la campionat, dar acelei conduceri i-am spus clar că nu mai are rost să avansăm în discuții, deoarece domnul Adrian Mititelu a avut prima opțiune la transfer datorită acelei clauze. Iar Craiova a decis să o activeze. Actele sunt făcute, iar de la 1 iulie Bauza devine jucătorul definitiv al oltenilor”, a spus Pârvulescu pentru Prosport.
Dacă Bauza va continua în Bănie, o parte din jucători nu sunt siguri că vor fi sub contract cu Mititelu și în campionatul următor. Președintele Marcel Pușcaș a confirmat că vor exista plecări: „Mai mult ca sigur o să ne și despărțim de unii jucători. Avem această posibilitate, conform contractelor semnate. Jucători precum Cobrea, Marquet, Ondaan și Sidibe nu au profitat deloc de șansa oferită de către Nicolo Napoli. E clar că se va face o analiză la sânge”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica