sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Colonelul Gheorghe Boboc, comandant al Colegiului Militar Craiova

Colonelul Gheorghe Boboc a fost a fost numit în funcția de comandant al 𝗖𝗼𝗹𝗲𝗴𝗶𝘂𝗹𝘂𝗶 𝗡𝗮𝘁̦𝗶𝗼𝗻𝗮𝗹 𝗠𝗶𝗹𝗶𝘁𝗮𝗿 ,,𝗧𝘂𝗱𝗼𝗿 𝗩𝗹𝗮𝗱𝗶𝗺𝗶𝗿𝗲𝘀𝗰𝘂” 𝗖𝗿𝗮𝗶𝗼𝘃𝗮. La ceremonia militară a participat Comandantul Comandamentului Comunicațiilor și Informaticii, general-maior Adrian Brînză.

Gheorghe Boboc a deținut funcția de șef de stat major la Centrul Militar Zonal Dolj, după care, în ultima perioadă, a fost împuternicit la comanda colegiului.De-a lungul carierei sale a primit mai multe distincții militare – Emblema de Onoare a Statului Major General; Emblema de Onoare a Forțelor Terestre; Emblema de merit ,,În slujba păcii” cls. a III – a; Emblema de merit „În serviciul Armatei României” cls. a III – a; Medalia ,,The Army Commendation”; Medalia NATO ,,Non articol 5” și a ocupat diferite funcţii în comandamentul Brigăzii Multinaționale Sud – Est, Batalionul 20 Infanterie, Comandamentul Brigăzii 2 Infanterie, Batalionul 26 Infanterie și Batalionul 10 vânători de munte.

Colonelul este născut la data de 29 iunie1973 în Crasna, judeţul Gorj. A absolvit Institutul Militar de Infanterie și Chimie ,,Nicolae Bălcescu” Sibiu. Și-a completat studiile cu master în managementul crizelor și prevenirea conflictelor, Universitatea Națională de Apărare și master de conducere interarme ,,cu frecvență redusă”, specializarea conducere interarme – forțe terestre, arma infanterie, Universitatea Națională de Apărare.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica