luni, aprilie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Gorj. Subiecte greșite la simularea Evaluării Naționale. ISJ a început o anchetă

Elevii dintr-o comună din Gorj au primit subiecte greşite la proba de Limba şi Literatura Română de la simularea Evaluării Naţionale. S-a întâmplat în comuna Albeni, unde copiilor le-au fost puse în față subiecte destinate unităților cu predare în limba maghiară, notează gorjeanul.ro.

Luni, 4 aprilie 2022, a avut loc proba de Limba şi literatura română în cadrul simulării Evaluării Naţionale.  În urma verificărilor din judeţ privind modalitatea de desfăşurare a acestei probe, inspectori şcolari din cadrul IŞJ Gorj au identificat o disfuncţionalitate la Şcoala Gimanzială Albeni, acolo unde, din cauza unei erori a comisiei de organizare a simulării E.N. 2022 din cadrul unităţii de învăţământ, au fost distribuite elevilor de clasa a VIII-a alte subiecte.  Eroarea a fost sesizată de către echipa de control a IŞJ Gorj, fiind remediată. Inspectorii şcolari au rămas în unitate până la finalizarea probei de concurs“, a transmis Ionuţ Catrina, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Gorj, potrivit adevarul.ro.

Conducerea ISJ Gorj a dispus efectuarea unei anchete. „Membrii comisiei de organizare din şcoală au recunoscut eroarea, incidentul fiind consemnat în registrul de control, urmând a se efectua o anchetă internă a IŞJ Gorj şi a se dispune măsurile legale. Verificarea derulării simulării E.N. 2022 continuă şi astăzi (marţi, 5 aprilie – n.n.), când are loc a doua probă a acestui examen naţional“, a mai transmis conducerea ISJ Gorj.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica