luni, aprilie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Partidul lui Viktor Orban, la 53%, după numărarea a 77% din voturi: ” O victorie atât de mare încât o poți vedea de la Bruxelles”

Premierul maghiar Viktor Orban și-a declarat victoria la alegerile parlamentare de duminică, în timp ce rezultatele parțiale arată că partidul său Fidesz obține 135 de locuri în Parlamentul cu 199 de membri, relatează Reuters și Euronews. 

„Dragi prieteni, am obţinut o victorie excepţională – o victorie atât de mare încât probabil se poate vedea de pe Lună şi, în orice caz, cu siguranţă de la Bruxelles”, a declarat Viktor Orban.

Coaliția de opoziție ar urma să obțină 57 de locuri după centralizarea a peste 70% din voturi.

Policlinica Buna Vestire Craiova

După retragerea din politică a cancelarului german Angela Merkel, anunțată în 2018 și oficializată anul trecut, Viktor Orban a rămas cel mai logeviv prim-ministru din Europa, devansându-l pe olandezul Mark Rutte cu câteva luni, scrie hotnews.ro

Orban este, de asemenea, al optulea cel mai longeviv premier din lume, după cei din Cambodgia, Sfântul Vincențiu și Grenadinele, Dominica, Singapore, Emiratele Arabe Unite, Fiji și Bangladesh.

În discursul de după alegerile parlamentare de duminică, Viktor Orban a afirmat că preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski se numără printre adversarii săi, alături de “birocraţi de la Bruxelles” şi de media internaţională.

“Ne vom aminti această victorie până la sfârşitul vieţii, pentru că a trebuit să luptăm cu un număr imens de adversari: aripa stângă locală, aripa stângă internaţională, birocraţi de la Bruxelles, toţi banii şii instituţiile imperiului Soros, media internaţională şi preşedintele Ucrainei. Nu am avut niciodată atât de mulţi adversari în acelaşi timp”, a spus Orban, potrivit cnn.com.

Politica