luni, aprilie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ministrul Agriculturii: Mielul de Paște va costa fix exact cât o să plătim pe el

Fermierii estimează că un kilogram de carne de miel va costa, anul acesta, chiar și dublu față de prețul obținut în prezent și cu 30% mai mult comparativ cu 2021.

Florin Dragomir, preşedintele Asociației Eco Miorița susține că prețurile vor fi mai mari din cauza scumpirii motorinei şi benzinei, dar și a cerealelor.

”S-au scumpit şi grâul, şi porumbul, şi furajele, toate s-au scumpit, motorină, benzină, toate au mărit preţurile. Preţul la carnea de miel va fi 40 şi 45 de lei tăiat, carcasă, şi în jur de 20 de lei la viaţă. Aşa preconizăm altfel nu o să putem să ne acoperim cheltuielile de peste iarnă”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

La Ministerul Agriculturii însă, calculele sunt mai simple: cererea şi oferta vor regla piaţa şi preţurile, scrie psnews.ro

Adrian Chesnoiu a fost întrebat, miercuri, la finalul şedinţei de Guvern, cât va costa mielul de Paşte, în condiţiile în care unii producători spun că preţul se va dubla.

 ”Fix exact cât o să plătim pe el. În momentul de față, mieii sunt vii, n-au fost sacrificați și nu putem să le stabilim prețul în viu la momentul în care discutăm noi acum. În funcție de cererea și oferta care va exista pe piață se va regla și prețul”, a fost răspunsul ministrului.

Mieii care nu vor fi cumpăraţi de Paşte merg la export.

Politica