NATO: ” Suntem pregătiți să apărăm România”

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, împreună cu președintele Klaus Iohannis, au ajuns la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu din județul Constanța.

De la baza militară, președintele Klaus Iohannis a declarat că prezența secretarului general al NATO în România  „dă dovadă de solidaritate”.

La rândul său, Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a transmis că „NATO este o alianță unită pentru a descuraja agresiunea și pentru proteja pacea”.

De asemenea, Jens Stoltenberg a avut un mesaj direct către Moscova. „Cerem Rusiei să detensioneze situația și să se angajeze în dialog cu nato”, a spus Stoltenberg. 

În același timp, șeful NATO a precizat că prezența militarilor americani în România reprezintă „un răspuns defensiv și necesar”, iar NATO este pregătită să apere România.

Alături de Jens Stoltenberg a venit în România și secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană.  

Jens Stoltenberg a declarat joi că Rusia are de ales între calea diplomatică și confruntarea, subliniind că în al doilea scenariu va plăti un preț mare. El a vorbit despre întărirea Flancului Estic al NATO, cu referire directă la Polonia și România, scrie digi24.ro

Șeful NATO a făcut aceste afirmații în cadrul conferinței de presă comune susținute la Bruxelles, alături de premierul britanic Boris Johnson. Stoltenberg a declarat că ne aflăm într-un moment „periculos” al crizei de secruitate din regiune. 

Populare

Recomandări

Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică

Coreea de Nord a lansat duminică o rachetă balistică...

Dică, declarație halucinantă, după ce Rădoi i-a făcut primul 11: „Nici măcar eu nu-l știam”

Într-un joc psihologic, înaintea duelului direct, Rădoi a...

AJOFM Dolj: 5,54% rata şomajului, în luna iulie

La sfârșitul lunii iulie 2022, rata șomajului înregistrat la...