vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Vâlcea. Turiști cazați la un motel, intoxicați cu soluția folosită la dezinfectarea camerelor de cazare

Șase persoane cazate la un motel de pe DN 7, între Vâlcea și Argeș, au avut nevoie de intervenția echipajelor de ambulanță, joi seara, acuzând probleme respiratorii. Medicii spun că starea de rău ar fi fost cauzată de soluția folosită pentru dezinfectarea camerelor din motel.

Incidentul a avut Motelul Topologu, amplasat pe DN 7, la graniţa judeţelor Vâlcea şi Argeş. Turiştii au acuzat stări de rău și probleme cu respirația.

“Ajunși la fața locului, paramedicii SMURD și membrii echipei CBRN au constatat că este vorba de 6 persoane adulte care se cazaseră la motel. Acestea erau conștiente, însă acuzau dificultăți respiratorii. Persoanele în cauză au fost evaluate de personalul medical al SAJ și SMURD, nefiind necesară transportarea acestora la spital”, informează ISU Vâlcea, potrivit Gazeta Vâlceană.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Concentraţia de clor însă nu le-a pus însă viaţa în pericol. În urma măsurătorilor făcute de specialiştii în riscurile chimice, biologice, radiologice şi nucleare din cadrul ISU (CBRN) au făcut măsurători în unitatea de cazare și au descoperit „urme de clor care nu depășeau limitele admise”.

După ce au fost evaluate medical la fața locului, niciuna dintre persoane nu a avut nevoie să fie transportată la spital.

Politica