duminică, mai 19, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Pacienții spitalelor subordonate Primăriei Craiova vor putea evalua serviciile cadrelor medicale

Oamenii care se vor interna în spitalele subordonate Primăriei Craiova vor avea posibilitatea de a completa un chestionat cât timp sunt internați în unitățile medicale. Pacienții vor putea să scrie orice problemă pe care o întâmpină pe hârtia pusă la dispoziție de autoritățile locale. Aceasta va fi depusă, la externare, într-o cutie poștală special amenajată. La cutia în care vor ajunge chestionarele va avea acces doar reprezentantul Primăriei în cadrul spitalelor.

Această decizie a fost luată după mai multe plângeri care au ajuns la urechile primarului Craiovei. Lia Olguța Vasilescu spune că are pretenția ca medicii și asistentele din unitățile medicale subordonate Primăriei să-și facă meseria la cel mai înalt nivel. Pretențiile edilului vin în urma investițiilor pe care autoritățile locale le-au făcut în ultimii ani și datorită salariilor din cele trei spitale, pe care primarul le consideră destul de mari.

Am făcut foarte multe investiții. Am reușit să construim un spital nou. Am reabilitat pe interiori și am schimbat mobilierul și aparatura la toate cele trei spitale care aparțin Primăriei. Este vorba de Filantropia, Boli Infecțioase și Neuropsihiatria. Suntem singurul oraș din România care face testare gratuită și în masă. În ceea ce privește salarizarea din sistemul medical, am fost persoana care s-a implicat cel mai mult în apariția legii 153, care asigură pentru medici și asistente salarii foarte atractive. Tocmai din această cauză, că am făcut foarte mult investiții și am asigurat salarii mai mult decât decente personalului medical, credem că a venit momentul să solicităm și personalului medical să-și facă datoria la cel mai înalt standard. În această perioadă de pandemie am avut mulți prieteni, multe cunoștințe care au fost internate în spitalele noastre. Din păcate, nu de la toți am auzit cuvinte bune. Nu pentru dotarea spitalelor, ci pentru modul în care uneori au fost tratați de personalul medical. Este motivul pentru care am decis ca, începând din luna februarie, să testăm satisfacția pacienților care sunt internați în spitalele noastre”, a spus Lia Olguța Vasilescu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Părerea pacienților va conta pentru evaluarea cadrelor medicale, dar și a managerilor din spitale: „Va conta foarte mult răspunsul pacienților, în ceea ce privește evaluarea personalului medical care vine de fiecare dată, la început de an, dar și al evaluarea activității managerilor”, a mai spus primarul Craiovei.

În chestionar, pacienții sunt întrebați și dacă li s-a cerut să-și cumpere singuri medicamente sau alte obiecte sanitare din afara spitalului. Oamenii internați nu vor fi nevoiți să-și dezvăluie identitatea, pentru a evita un eventual conflict cu un medica sau cu o asistentă, la o internare ulterioară.

Îi rog pe toți cetățenii care se internează în spitalele noastre să știe ce înseamnă această cutie, la ce folosește ea, să aibă toată siguranța că va fi apărată persoana lor și că el nu va ajunge decât la reprezentantul primarului. În fiecare an, personalul medial primește un calificativ. Acest calificativ va fi și în funcție de aceste chestionare. Dacă există o singură nemulțumire, poate să fie și ceva înțeles greșit din partea pacientului. Dacă sunt mai multe, e clar că persoana aceea are o problemă și nu este obligația nimănui să lucreze în spitalele noastre”, a mai precizat Olguța Vasilescu.

Modelul de chestionar:

spot_img
spot_img

Politica