luni, aprilie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Primarul Cristian Tuță deschide cele două dispensare de la Palilula și Bucovăț: „Am vrut să oferim condiții cât mai bune”

Primarul comunei Bucovăț, Cristian Tuță, a rezolvat una dintre problemele principale ale comunității pe care o reprezintă. În mandatul edilului au fost construite două dispensare la Palilula, respectiv Bucovăț.

Cele două unități medicale urmează să fie date în folosință în primăvara anului 2022. Primarul spune că nici măcar nu a stat pe gânduri în momentul în care s-a ivit oportunitatea pentru construirea celor două dispensare, pentru că și-a dorit ca medicii din localitate și cetățenii să beneficieze de cele mai bune condiții.

„Am construit două dispensare la Palilula și la Bucovăț, care sper să fie date în folosință cât de curând. La Palilula suntem în procedură de concesionare, iar la Bucovăț mai avem de montat doar liftul, să facem recepțiile și să se instaleze doctorii de familie, un dentist și medicii care vor dori să lucreze în comună. Dispensarul de la Palilula a fost construit pe mărimea satului. Cel din localitatea Bucovăț este lângă primărie. Odată cu demararea proiectului PNDL 2 s-au finanțat și astfel de dispensare. Nu am stat prea mult pe gânduri. Doctorii au cabinetele în incinta primăriei și am vrut să le oferim condiții cât mai bune atât cadrelor medicale, cât și cetățenilor. Totul a fost făcut cu fonduri guvernamentale, după standarde. Ele vor fi date în folosință în primăvara anului viitor”, a spus edilul din Bucovăț.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Deschiderea celor două dispensare va fi extrem de importantă pentru comunitate, ținând cont și de situația sanitară delicată din țară. Pandemia a făcut multe victime, iar orice unitate medicală în plus poate salva vieți și îi poate proteja pe oameni în momente dificile.

Politica