vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Rotaru s-a săturat de Vassaras: „Dacă nu poți, du-te acasă!”

Greșelile de arbitraj sunt pe bandă rulantă în Liga 1. Cum o vorbă românească spune că peștele de la cap se impute, patronul CSU vrea demisia lui Vassaras, grecul pus în fruntea arbitrajului românesc.
Mihai Rotaru consideră că echipa sa nu a câștigat niciun punct nemeritat, spre deosebire de contracandidatele în bătălia pentru titlu. De aceea, apreciază că ar fi trebuit să fie doar 2 puncte distanță față de locul 2, ocupat acum de FCSB. Kyros Vassaras a devenit inamicul numărul unu pentru patronul oltenilor. Rotaru a făcut o paralelă cu Marinos Ouzounidis, fost antrenor în Bănie, care a încercat foarte mult să se adapteze în țara noastră, spre deosebire de grecul care conduce arbitrajul românesc.
„Campionatul ăsta nu am câștigat nici măcar un punct nemeritat, adică dintr-o fază norocoasă, într-un meci echilibrat, sau din avantajul unei faze litigioase, noi să înscriem dintr-un penalty care nu a fost sau dintr-un ofsaid. Noi am pierdut nemeritat undeva la 10 puncte. Avem cele două contracandidate care au cel puțin 12 puncte câștigate prin noroc sau prin decizii greșite ale arbitrajului.
Dacă ceilalți au avut 10-12 puncte minim câștigate prin noroc, nu suntem furioși pe norocul lor, ci pe ghinionul nostru, și noi am fi avut 10 puncte în plus, acum eram la două puncte de locul 2. Luăm cazul FCSB – Chindia. Putem considera că a fost penalty la ultima fază, dar au fost faze care au dezavantajat Chindia. Ăla a fost noroc în minutul 94.
I-aș spune lui Vassaras să plece. Nu poate conduce. Arbitrajul românesc trebuie condus de la fața locului. Dacă tu nu poți sta aici, nu poți să conduci. Nu există management de la distanță în arbitraj. Trebuie să discuți om cu om. Trebuie să discuți cu Barbu față în față. Mută-te aici, muncește 7 din 7, 24 din 24. Dacă nu poți, du-te acasă.
Să spunem că avem o lipsă la număr a arbitrilor. Aș putea să înțeleg. E ca la o echipă. Mi-a greșit atacantul și vreau să îl bag pe altul, dar nu am. Să se numească Federația Română de Arbitraj. Scopul să fie ducerea arbitrilor la turneele finale. Să stabilim o strategie astfel încât să dezvoltăm arbitrajul.
Am venit într-o țară, stau aici, hai să învăț limba. Ouzounidis a reușit să țină un sfert de conferință în limba română. Ori rămâne 24 din 24, ori să plece”, a spus Mihai Rotaru, în cadrul emisiunii Fotbal Club, în direct la Digi Sport.

Politica