sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Rotaru, fotbal – șampanie! Mititelu, campion la demis antrenori!

Finalul turului de campionat găsește cele două echipe din Bănie în poziții diametral opuse: una se bate pentru campionat, cealaltă pentru evitarea căderii în B

S-a încheiat prima parte a sezonului regulat, în care Rotaru a câștigat duelul cu Mititelu, atât în meciul direct, cât și per ansamblu, dacă analizăm rezultatele obținute. Astfel, CSU Craiova a terminat turul pe podium, pe locul 3 și, față de campionatele precedente de data aceasta a excelat la capitolul ofensiv, Reghecampf oferind fotbalul – șampanie visat de patron. Oltenii sunt pe locul 1 în Liga 1 la goluri marcate, cu 28 de reușite. Ce-i drept, mai bine de jumătate dintre acestea au fost marcate în ultimele 3 meciuri de pe Oblemenco, când echipa craioveană a marcat, de fiecare dată, de 5 ori. 5-0 cu Dinamo, la fel cu Academica Clinceni, apoi 5-2 cu Mioveni, amintind de perioada lui Pițurcă, din prima parte a anilor 90, când vizitatorii din Bănie își puneau problema câte goluri încasează.
Dacă Rotaru e în grafic, are în ultima perioadă fotbalul – șampanie la care visează cu RegheManita pe bancă, de partea cealaltă, rivalul Mititelu nu a găsit încă formula triumfătoare. O scuză ar putea-o constitui faptul că FCU Craiova este nou-promovată, însă și Rapid București e în aceeași situație și a încheiat turul pe loc de play-off. Cert e că în vară, oltenii au avut o strategie inedită de transferuri: străini liberi de contract, și au adus atât de mulți încât pe vreo 3 au trebuit să-i țină pe bară, că nu se încadrau în lista de 25 de jucători impusă de FRF. Cu jucători aduși din toate zările, omogenitatea a avut de suferit. Lipsa acesteia la nivelul lotului a fost dublată de nesiguranță la nivelul băncii tehnice. Astfel, Mititelu a fost campion la schimbat antrenori: a început cu Adrian Mutu, a continuat cu Stoican, preparatorul Vasilică, iar returul va începe cu Trică.
Schimbările bruște de antrenori, lotul deloc omogen au fost între cauzele unui parcurs sub așteptări. Însă optimismul domnește în tabăra FCU Craiova, alimentat de victoria din ultimul amical, cu echipa din B, Steaua București, scor 4-1, care l-a făcut pe unul dintre jucători, Achim, să spună că gruparea care-l plătește va fi revelația returului. 

Politica