luni, aprilie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Olt. Primarul din Optași Măgura îşi testează singur cetăţenii

Comună Optași Măgura din Olt reuşeşte să păstreze o rată de infectare scăzută şi e printre cele mai testate localităţi din judeţ. Ca să le dea o mână de ajutor medicilor, primarul face anchete epidemiologice şi, la nevoie, îi şi testează pe localnicii pe care îi vede că nu se simt bine.

Primarul spune că a învățat să folosească testele de la soția sa, asistent de farmacie și de la asistenta comunitară. Când la primărie e o zi aglomerată, primarul își suflecă mânecile și face teste cot la cot cu asistenta. Nu e timp de pierdut în lupta cu boala.

„Mai am în mașină o cutie de teste. Pentru că eu umblu foarte mult prin comună. Chiar pe la magazine, pe la bufete, pe la astea. Și atunci, intrând în contact cu oamenii, văd care are o anumită problemă. Vorbesc, bă, uite, tu ești cam răcit. Da, sunt, dar n-am nicio treabă. Așa spun toți la început. Da, sunt răcit, dar n-am nicio treabă. Eh, atunci, ia treci aici pe scaun. Și ii fac repede testul. (…) Uite, comunele învecinate au 11, 12 la sută rata de infectare. Noi nu am sărit de 5”, a declarat primarul Marin Scurtu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

De aproape trei luni de când își testează consătenii, a descoperit deja 5 cazuri de îmbolnăvire, care ar fi putut genera focare de infectare.

Oamenii acceptă să fie testaţi, iar unii dintre ei s-au lăsat convinși să se vaccineze, scrie observatornews.ro

 „Foarte bună este inițiativa de testare. Oamenii se pot testa fie la ambulanță, fie cu solicitare sau să își facă teste rapide din farmacii”, a declarat Valentin Zăvoianu, medic coordonator centru de vaccinare.

Edilul nu e la prima ispravă care-l pune pe prima pagină a ziarelor. La un moment dat, a inaugurat în centrul localităţii o replică a turnului Eiffel. Iar lângă construcţia din fier a „răsărit” şi un arc de triumf.

Foto: observatornews.ro

Politica