sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Parosmia, cel mai nou simptom al infecției cu noul coronavirus

Persoanele care suferă de coronavirus de lungă durată, așa numitul long Covid, experimentează noi simptome, și anume resimt un miros puternic de pește sau de sulf.

Parosmia, care este definită ca fiind o denaturare a mirosului, afectează persoanele care suferă de coronavirus de lungă durată, în special tinerii și muncitorii din domeniul sănătății, scrie mediafax.ro care citează news.sky.com

Profesorul Nirmal Kumar, un chirurg ORL din Marea Britanie, susține că acest simptom este ”foarte ciudat și unic” și afectează sute de persoane din Marea Britanie.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Medicul a declarat că mulți dintre pacienți experimentează halucinații olfactive, care înseamnă că simțul mirosului este distorsionat și, din păcate, neplăcut. De asemenea, această problemă afectează calitatea vieții pacienților.

Kate McHenry este o femeie de 37 de ani din Widnes, un orășel din apropiere de Liverpool, care s-a infectat cu coronavirus în martie și în cele patru săptămâni în care a fost bolnavă nu a avut deloc gust sau miros, relatează BBC. Ulterior, ea a început să-și recapete simțurile, însă în luna iunie a acestui an a constatat că mâncărurile și băuturile nu mai aveau aceleași arome, iar produsele pe care le folosea înainte miroseau extrem de urât.

Medicii i-au spus că a dezvoltat parosmie, o tulburare olfactivă care constă în percepția falsă a unui miros. Din acest motiv Kate McHenry și-a schimbat și mai mult viața. A început să slăbească foarte mult, din cauză că nu se mai poate bucura de alimentele care îi făceau plăcere, și suferă de anxietate. Ea se teme că ar putea rămâne toată viața cu această tulburare.

”Long Covid” sau ”coronavirusul de lungă durată” se poate manifesta nu doar la cei care au fost în stare gravă și au fost internați o perioadă lungă, dar și la cei care au avut o infecție ușoară. În ambele cazuri, însă, bolnavii pot experimenta probleme de respirație, oboseală cronică și stări de confuzie.

Politica