sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Casa lui Cârțu, vandalizată! „Se dorește stare de război în Craiova!”

Cu câteva zile înainte de derby-ul Băniei, gardul casei lui Cârțu a fost vandalizat. Oficialul CSU s-a dus la poliție, apoi a intrat la televiziunile centrale.

În noaptea de marți spre miercuri s-a scris iar pe gardul casei lui Cârțu. „Nu uităm, nu iertăm”, „Mori!”, „Cârțu = Sifon” și „CS U = Clonă” sunt mesajele pe care oricine trecea prin fața vilei le putea citi. Cârțu a făcut plângere iar la poliție, apoi a intrat în direct la ProX pentru a-și spune punctul de vedere referitor la situație.
Cârțu a acuzat organele de poliție că nu-și fac treaba: „Am două plângeri la Poliție și nu am primit niciodată un răspuns. Nu am primit! Nu mi se spune dacă se face sau nu ceva, dacă au dat amenzi sau nu. Sunt ignorat! Aseară au fost 4 persoane iar 3 scriau pe gard și unu fotografia. O să facă treburile astea și live ca să își dea importanță. Imediat au trimis la un ziarist de casă de al Craiovei, de al lui FC U Craiova. Știu eu ce vorbesc. Cine te trezește pe tine la 2 noaptea să îți dea mesaje sau să te informeze de ceva? Unu care își permite cu tine. L-am dat la Poliție pentru că el este primul care dă pe Facebook, iar treaba s-a întâmplat la 1 noaptea. Eu nu zic că el e băgat în treaba asta, dar să dea informații. Eu cred că el poate să știe pentru că este un jurnalist de al casei, am luat și eu date despre el. Știu eu ce să vorbesc și dacă să acuz sau nu. Se dorește stare de război în Craiova. Ce s-ar întâmpla dacă eu aș fi făcut asemenea golănii de 3-4 ori. De câte ori aș fi fost amendat. Cu ce să mă ierți tu pe mine, mă? Ce am făcut eu în Craiova? Sunt unul dintre cei mai titrați jucători ai Craiovei Maxima”.

Moderatoarea Ioana Cosma a încercat o legătură și cu Andrei Preda, lider al Peluzei Sud 97, pentru a-și spune punctul de vedere.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cârțu a răbufnit: „De ce nu vă respectați? Vorbiți cu lideri de galerii? De ce mă sunați pe mine dacă voi vorbiți cu liderii de galerie? De ce îi încurajați, mă? Eu ascult ce spune un lider de galerie? Iartă-mă că sunt ignorant. De ce mi-ai mai dat mie telefon dacă înainte ai vorbit cu el? Îmi e teamă de orice. Să nu mai vină noaptea, ci ziua că nu le face nimeni nimic. Nu mai veniți noaptea, atacați ziua. Să veniți fără mască. Eu mă duc la Poliție să fac plângere pentru că vin cu mască, cu cagulă. Păi vino să vorbești fără mască, ai curaj? Să facă așa cum vor ei. Eu am mai spus că o să se întâmple multe lucruri pentru că autoritățile sunt inofensive, nu au instrumentul necesar. E posibil ca la precedentul incident să vezi mașina cu care au venit și tu să nu descoperi nici după un an jumătate cine este? Mi-ai dat telefon, atunci lasă-mă să vorbesc, nu vorbi peste mine”. Drept urmare Ioana Cosma a întrerupt legătura telefonică.

Andrei Preda a intervenit în cele din urmă la ProX, spunând că de fapt suporterii rivali, de la CSU Craiova ar fi fost cei care au scris: „Aștept să văd dacă a fost sau nu mâna noastră. Data trecută au fost cei de la CSU Craiova și au dat vina pe noi. Poliția a investigat și s-a dovedit că au fost suporterii lor. Am văzut și eu când m-am trezit acele imagini, dar nu știu nimic. Nu știu dacă au fost suporterii noștri pentru că au fost ocupați în ultimele două săptămâni pentru a pregăti coregrafia pentru meciul cu echipa înființată în 2013. Nu am scris noi! Să fie amendați, să li se facă dosar și să meargă la pușcărie”.

Politica