sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Piața Chiriac prinde, din nou, formă. Doar pentru producătorii autohtoni

Lucrările la reabilitarea Pieței Chiriac din Craiova sunt în plină desfășurare. Au fost refăcute infrastructura și instalațiile de utilități, după cum precizează primarul Craiovei, Olguța Vasilescu. Edilul menționează că în piață vor putea primi spații comerciale doar producătorii autohtoni, nu și firmele de intermediari.
„Am demarat reabilitarea Pieței Chiriac și un prim pas e realizat prin refacerea infrastructurii și a instalațiilor de utilități. Întreaga suprafață a vechii zone comerciale a fost nivelată și asfaltată și se poate trece la pasul următor, respectiv repararea clădirilor și amenajarea viitoarelor tarabe, conform proiectului din fotografii. Așa cum am promis, venim în întâmpinarea cererilor cetățenilor care au domiciliul în zonă și Piața Chiriac va deveni din nou funcțională. Aici vor avea posibilitatea să inchirieze spații doar producătorii autohtoni, care vor putea închiria standuri sau vinde direct din mașini, dar nu și firmele de intermediari. Magazinul va fi operat de SC Piețe și Târguri, iar adaosul comercial va fi modic, astfel încât ne așteptăm ca prețurile sa fie foarte mici față de supermarketuri sau restul piețelor. Dezavantajul va fi acela că veți găsi aici doar marfă de sezon, dar avantajul este că puteți cumpăra produse românești. Sperăm ca și stațiunile de cercetare, cum ar fi cea de la Dăbuleni unde se cultivă cartof dulce, măslin, fistic, kiwi, banana nordului, căpșuni etc, să se numere printre producătorii care vând aici. Modelul este cel al magazinelor deschise în guvernarea PSD, ce aparțineau de Camera Agricolă de Comerț Unirea, magazine închise de guvernarea de dreapta, pe motiv ca vremea Gostaturilor a trecut”, a scris, pe facebook, primarul Craiovei.
În urmă cu 3 ani piața era desfințată, Primăria dorind atunci construirea unei clădiri în care să-și desfășoare activitatea instituții din subordine.
„Având în vedere faptul că autoritatea publică locală a identificat Piaţa Chiriac ca locaţie pentru construirea unei clădiri de interes public, în care să îşi desfăşoare activitatea direcţii din cadrul Primăriei Municipiului Craiova, Direcţia Patrimoniu prin adresa nr.184052/13.11.2018, a înştiinţat SC Pieţe şi Târguri Craiova SRL de necesitatea preluării din concesiune a bunurilor situate în Craiova, str. Pieţii, nr.1, Piaţa Chiriac. Prin adresa nr.7149/11.01.2019 SC Pieţe şi Târguri Craiova SRL ne aduce la cunoştinţă că au luat act de solicitarea transmisă prin adresa mai sus menţionată şi după adoptarea unei Hotărâri a Consiliului Local al Municipiului Craiova, vor demara toate procedurile pentru eliberarea şi predarea bunurilor Pieţei Chiriac. Bunurile ce fac obiectul preluării sunt amplasate pe terenul situat în Craiova, str. Pieţii nr.1 (fost Bdul Gheorghe Chiţu) – „Piaţa Chiriac” în suprafaţă măsurată de 4.701 mp, ce aparţine domeniului public al Municipiului Craiova, conform Hotărârii Guvernului nr.965/2002 poziția 4748”, preciza la acel moment un proiect al consiliului local.
Între cele două decizii diametral opuse ale autorităților, locația a fost folosită pentru sacrificarea mielor de Paște. La insitențele locuitorilor din zonă, Piața Chiriac va fi redeschisă.

Politica