sâmbătă, mai 18, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Sute de cadre medicale italiene, suspendate pentru că nu s-au vaccinat anti-COVID-19

420 de cadre medicale din regiunea Lombardia au fost suspendate din activitate pentru că nu s-au vaccinat anti-COVID-19.

Scrisorile au fost expediate către 120 de medici şi 300 de asistente din centre medicale publice sau private din Milano şi din localitatea apropiată Lodi. Cadrele medicale suspendate nu-şi vor mai putea continua activitatea şi nu vor mai fi plătite.

Autorităţile sanitare din Milano estimează la circa 3.000 numărul lucrătorilor sanitari care nu s-au vaccinat anti-COVID-19, scrie Agerpres.

Policlinica Buna Vestire Craiova

O nouă lege adoptată în Italia instituie vaccinarea anti-COVID-19 obligatorie pentru angajaţii din sectorul sanitar. Guvernul de la Roma studiază de asemenea posibilitatea aplicării acestei legi pentru toată lumea sau măcar în anumite sectoare.

Preşedintele Federaţiei naţionale a medicilor italieni, Filippo Anelli, a declarat recent că în Italia ”sunt circa 1.500 de medici nevaccinaţi, dintre care aproximativ 1.000 continuă să-şi exercite profesia”. Deşi a admis că aceştia reprezintă o minoritate, el i-a îndemnat să se imunizeze pentru a respecta legea.

spot_img
spot_img

Politica