duminică, mai 5, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Minoritățile naționale boicotează toate ședințele Parlamentului pe moțiunea de cenzură

Grupul parlamentar al minorităților naționale nu va fi prezent la nicio ședință de plen privind moțiunea de cenzură depusă de USR-PLUS, a declarat joi deputatul Varujan Pambuccian citat de Agerpres, invocând că nu este un demers pe agenda românilor.

„Noi am avut două şedinţe de grup pe tema asta, una a fost acum o săptămână, una a fost una aceasta şi la ambele şedinţe de grup s-a hotărât acelaşi lucru: nu este problema noastră, nu participăm la nimic! (…) Nu vrea nimeni să se bage în chestiunea această. Noi vrem un singur lucru: să se liniştească odată tot, şi să vedem că începem şi să facem ceva. Sunt atâtea nenorociri care se întâmplă acum, de exemplu povestea aceasta cu facturile la energie, care este îngrozitoare. Asta trebuie să o abordăm, trebuie „să luăm taurul de coarne” şi să o abordăm foarte serios. Cred că va fi pentru prima dată când o să facem parte, poate, dintr-o comisie de anchetă”, a subliniat Varujan Pambuccian.

El a subliniat că sunt „lucruri grave” care trebuie tratate, iar moțiunea de cenzură nu este una dintre ele.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Plenul reunit al Parlamentului a fost convocat pentru joi, de la ora 16, pentru citirea moțiunii de cenzură depuse de USR-PLUS și AUR. Premierul Florin Cîțu a anunțat însă că guvernul va contesta la Curtea Constituțională procedura care a permis ca moțiunea să avanseze, iar parlamentarii PNL nu vor fi prezenți la nicio ședință în care este dezbătută.


Politica