vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Amenzi de peste 30.000 lei date șoferii mehedințeni în doar 24 de ore

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mehedinți au aplicat zeci de amenzi șoferilor care nu respectă regulile de circulație pe șoselele din județ.

Oamenii legii au desfășurat o acțiune fulger, în ultimele 24 de ore fiind date amenzi în valoare de 30.000 de lei.

„În ultimele 24 de ore, polițiștii cu atribuții pe linie de circulație rutieră, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mehedinți, au acţionat în vederea prevenirii evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea conducătorilor auto cu privire la riscurile la care se expun şi îi expun pe ceilalţi participanţi la trafic prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ofiţerii şi agenţii de poliţie au urmărit conştientizarea conducătorilor de autovehicule şi a pasagerilor asupra importanţei utilizării centurii de siguranţă, respectarea prevederilor legale privind regimul de viteză, depăşirea, acordarea de prioritate.

În acest sens, polițiștii au constatat 57 de abateri la regimul circulaţiei pe drumurile publice.

Au fost sancţionaţi 20 de conducători auto care au depăşit viteza legală pe diferite sectoare de drum, 6 şoferi care nu au purtat centura de siguranţă, dar și 3 șoferi care nu au respectat regulile privind efectuarea manevrei de depășire.

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de aproximativ 30.000 de lei”, se arată într-un comunicat emis de IPJ Mehedinți.

De asemenea, polițiștii au reţinut în vederea suspendării dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice 9 de permise de conducere, fiind retrase 2 certificate de înmatriculare.

Pentru contracararea aspectelor negative în trafic şi prevenirea accidentelor de circulaţie,  poliţia rutieră va continua acţiunile şi controalele pe sectoarele de drum din municipiu și județ.

Politica