sâmbătă, mai 18, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Ajutor umanitar din partea României: trimite în Coreea 450.000 de doze de vaccin

România acordă ajutor umanitar Coreei în plină pandemie. Guvernul a aprobat în ședința de astăzi, 19 august, o hotărâre prin care acordă, cu titlu gratuit, pentru Republica Coreea, în vederea gestionării epidemiei de COVID-19, 450.000 de doze de vaccin împotriva COVID-19 produse de compania Moderna.


”La solicitarea Ministerului Sănătății, Guvernul României a aprobat în ședința de astăzi, 19 august a.c., o hotărâre privind acordarea unui ajutor umanitar, cu titlu gratuit, pentru Republica Coreea, în vederea gestionării epidemiei de COVID-19. Ajutorul umanitar constă în acordarea a 450.000 de doze de vaccin împotriva COVID-19 din numărul de doze achiziționate de Ministerul Sănătății și livrate de către compania Moderna.

Transportul se asigură, după caz, de către partea coreeană sau de către Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, prin Compania Națională Tarom, și va fi coordonat de către Ministerul Afacerilor Interne, prin Departamentul pentru Situații de Urgență – Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, împreună cu Ministerul Afacerilor Externe, autoritățile coreene și Comisia Europeană, după caz”, a transmis Ministerul Sănătății, joi, într-un comunicat de presă.

Policlinica Buna Vestire Craiova
spot_img
spot_img

Politica