duminică, mai 5, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Peste 25 de milioane de lei pentru securizarea Aeroportului Internațional Craiova

A fost desemnată asocierea de firme care se va ocupa de partea de securizare a Aeroportului Internațional Craiova.

Ca urmare a derulării procedurii de achiziție, a fost declarată câștigătoare Asocierea CIVITAS SYSTEMS S.R.L. + KATO GROUP S.R.L.  + MINERALPORT S.R.L. + ENERGOBIT S.A., lider de asociere CIVITAS SYSTEMS S.R.L, contractul fiind semnat joi, 19 august.

Valoarea totală a contractului ce cuprinde proiectul tehnic, asistența tehnică din partea proiectantului pe perioada de execuție a lucrărilor și execuția efectivă a acestora se ridică la suma de 25.337.593,40 lei, cu TVA.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Totodată, durata de proiectare a lucrărilor este de 60 zile, iar cea de execuţie, 300 zile.

În cadrul contractului sunt prinse următoarele lucrări: construirea unui drum tehnologic perimetral; realizarea sistemului de iluminat a drumului tehnologic perimetral; realizarea unui sistem de detecţie perimetrală cu sistem de televiziune în circuit închis și sistem control acces pentru porţile de acces perimetrale, care să asigure supravegherea totală a perimetrului, atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte; reabilitarea și extinderea sistemului CCTv de supraveghere a zonelor externe terminalelor și a zonelor publice din interiorul terminalelor; reabilitarea și extinderea sistemului CCTv de supraveghere a zonelor externe terminalelor și a zonelor publice din interiorul terminalelor; construirea unei remize pentru echipa de intervenţie rapidă.

Contractul face parte din proiectul „Securizare completă (outdoor/indoor) a Aeroportului Internațional Craiova”, finanțat în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014 – 2020, cu o valoare totală de 76.014.000,91 lei inclusiv TVA, din care cofinanțare UE 54.352.674,38 lei.

Proiectul are ca scop creșterea nivelului de securitate al incintei aeroportuare, în conformitate cu prevederile  ICAO Security Manual (Documentul 8973) şi cu Reglementarea aeronautică civilă română RACR-AD-PETA „Proiectarea şi exploatarea tehnică a aerodromurilor”.

Politica