sâmbătă, mai 18, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Video/Pompieri doljeni în misiune de salvare în Grecia


35 de subofițeri români, inclusiv din partea ISU Dolj, cu 6 autospeciale și două cisterne participă începând de duminică dimineață la prima misiune de salvare din Grecia, din zona Spathari, pentru stingerea incendiilor de vegetație.
„Alături de ei vor fi 4 ofițeri români, însărcinați cu dublă responsabilitate,  coordonarea primului modul de intervenție, respectiv menținerea unei legături permanente  cu ofițerul elen delagat în asistarea și buna desfășurare a întregii misiuni derulate de salvatorii români”, conform ISU Dolj, care adaugă și că schimbarea personalului operativ este planificată o dată la 6 ore.
Pompierii români care ajută autoritățile din Grecia sunt din mai multe județe din țară, printre care și Dolj, autoritățile elene având rol principal în coordonarea misiunii.
„Reamintim faptul că autoritățile elene au rol principal în coordonarea întregii misiuni, aceștia fiind responsabili de configurarea planului de intervenție, gruparea numerică a forțelor și efectivelor care alcătuiesc un modul pregătit în a acționa în vederea limitării răspândirii incendiilor de vegetație.
Colegii care intervin la incendiile de pădure din Grecia sunt din: IGSU,BIF, USISU, AG, AB, HD, BH, SJ, DB, DJ, TR, CL, BZ, BV, PH”, au mai adăugat reprezentanții ISU Dolj.

spot_img
spot_img

Politica