duminică, mai 5, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ce să faci dacă întâlnești un urs în drumeție. Sfaturile salvamontiștilor

Urșii au fost tot mai des văzuți în ultima perioadă, fie în preajma pensiunilor, fie de-a lungul unor drumuri intens circulate.

Salvamontiștii îi sfătuiesc pe turiști să fie pregătiți de o întâlnire cu animalele sălbatice, dar să nu le hrănească și să aibă la îndemână fluierul și spray-ul pentru urși.

”Să nu se panicheze, să încerce să trateze situația cu calm, să vadă dacă ursul este agresiv sau pur și simplu e în trecere sau mănâncă. Să încerce să se retragă foarte ușor, dar cu fața spre urs, să nu se uite în ochii lui”. Eu recomand fluier, un spray de urs ar fi foarte bine, să umble în grupuri mai mari, singuri în niciun caz„, spune Laurențiu Paraschiv – coordonator Salvamont Bușteni.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Turiștii care campează trebuie să fie atenți și să nu țină mâncarea în cort. Este recomandat ca mâncarea să fie pusă în copac, la o distanță de aproximativ 100 m de cort.

Sunt și persoane care nu au știut sau nu au mai avut cum să scape din ghearele animalelor sălbatice. În 2019, 76 de persoane au rămas mutilate.

În România, numărul oamenilor uciși de urși crește de la an la an. În 2019 au fost 8 victime, iar în 2020 – 12. Anul acesta, 5 persoane și-au pierdut viața în urma întâlnirilor cu ursul, scrie digi24.ro

Politica