sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

CLM Craiova – Greu cu votul în online

Numărarea voturilor acordate de consilierii locali craioveni în cadrul ședințelor susținute online provoacă bătăi de cap și atrage după sine consecințe destul de semnificative.

Nu vorbim despre un vot în plus sau minus care nu ar schimba cu nimic decizia privind adoptarea, respectiv respingerea unui proiect de hotărâre, ci despre o situație contrară. Dintr-o hotărâre respinsă, o numărare mai atentă a voturilor exprimate de consilieri spune altceva.

Este vorba despre proiectul de hotărâre privind înfiinţarea Serviciului de gestionare a câinilor fără stăpân la nivelul municipiului Craiova, discutat marți, cu prilejul ședinței extraordinare a consiliului local municipal, tot în mediul online. În primă fază, proiectul de hotărâre nu trecuse de votul consilierilor, cei mai mai mulți abținându-se sau votând împotrivă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Însă, după o ce ședința s-a încheiat și voturile au fost numărate din nou, când au fost puse cap la cap voturile exprimate în aplicație, dar și cele verbal, proiectul de hotărâre a adunat 14 voturi pentru, fiind ulterior aprobat. Și ca să nu existe nelămuriri, Primăria Craiova a anunțat, printr-o notă de rectificare, schimbările survenite.

„După terminarea şedinţei a fost constatată eroare cu privire la numerotarea voturilor exprimate <<pentru>>, în sensul neincluderii voturilor doamnei Dinu Angelica şi domnului Drăgoescu Cezar. Ulterior, dl. Drăgoescu a anunţat, prin mesaj, pe grupul de consilieri că, deşi şi-a anunţat votul <<pentru>>, se abţine, nemaiputând însă să se conecteze si să anunţe modificarea.

Îndreptarea erorii materiale cu privire la exercitarea dreptului de vot pentru proiectul de hotărâre de la punctul 4 al ordinii de zi al ședinței extraordinare, a fost comunicat de îndată, pe grupul de consilieri

Faţă de cele de mai sus, rezultatul votului pentru punctul 4 de pe ordinea de zi a şedinţei extraordinare din data de 06.07.2021, cu privire la proiectul de hotărâre referitor la înfiinţarea Serviciului de gestionare a câinilor fără stăpân, la nivelul municipiului Craiova este:

–14 voturi pentru (Barbu Gheorghiţa Daniela, Berceanu Dorel, Diaconu Dan, Dindirică Lucian, Dinu Ionela, Filip Aurelia, Marinescu Octavian, Mogoşanu Constantin, Nicoli Marin, Pîrvulescu Ionuţ, Spânu Dan, Borţoi Manuel, Vasilcoiu Mădălin Cristian, Ungureanu Adriana)

– 9 abțineri (Corâţu Cosmin, Diaconu Răzvan, Sas Teodor Nicușor, Stoian Daniel, Cîrceag Eduard Alexandru, Drăgoescu Cezar Mihail, Teodorescu Nicu Cosmin, Voicinovschi Mădălin Romeo, Marinescu Radu)

–1 vot împotrivă (Săuleanu Lucian Bernd), şi, pe cale de consecinţă, hotărârea a fost adoptată”, transmit reprezentanții Primăriei Craiova.

Mai multe detalii privind proiectul în cauză pot fi citite aici.

Politica