sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

S-a deschis târgul second hand din Craiova

Târgul second hand din cartierul 1 mai s-a deschis oficial. Târgul funcționează încă de la 1 iunie, dar la capacitate redusă, comercianții desfășurându-și activitatea doar înafara tarabelor special amenajate.

Duminică dimineață târgul second hand din 1 mai era plin de craioveni dornici să arunce o privire printre hainele expuse de comercianți, obiectele antice, aparatele electro casnice, sau produse de mecanică și tinichigerie.

„Ne era foarte dor de plimbările acestea prin târg. Nici nu venim mereu sa cumpărăm ceva, e același lucru pe care-l simt tinerii când merg la mall”, a comentat o craioveancă de 60 de ani.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Comercianții nu sunt mulțumiți de ideea că momentan își pot vinde produsele doar în soare, fără să poată folosi tarabele obișnuite. Aceștia spun că li s-au făcut promisiuni cu privire la deschiderea întregului spațiu și revenirea în totalitate la normal. „De vreo sătămână s-a deschis, cred ca de la 1 iunie. Venim în fiecare zi, dar momentan oamenii nu știu cu toții, pentru că nu le-a spus nimeni. Așteptăm să ne întoarcem la tarabe, aici nici nu putem să scoatem toate hainele din baloți pentru că nu avem destul spațiu. Suntem mai înghesuiți decât la tarabe, dar ni s-a promis că o sa le putem folosi”, a menționat o comerciantă din târgul din 1 Mai.

Ceea ce era odată târgul de haine second hand a devenit acum mai mult târgul de haine contrafăcute, comercianții având expuse foarte multe produse de genul, acelea denumite deja popular „fake-uri”. Întrebați de unde le aduc, despre calitatea produselor sau despre cât de legală este activitatea, comercianții evită să răspundă.

Măsurile de siguranță împotriva pandemiei încă existente sunt păstrate pe alocuri, unii oameni folosind încă măștile, alții mergând cu ele sub bărbie, exprimând o incertitudine în privința folosirii lor, în timp ce alții nu le folosesc deloc. Poliția locală prezentă ca de obicei pare că este preocupată mai mult de mașinile parcate în zonă. „Noi nu mergem să patrulăm în târg, treaba noastră e să menținem ordinea publică și să evităm blocajele de circulație”, a spus un agent al poliției locale din oraș.

Craiovenii de toate vârstele, se pare că au așteptat cu drag redeschiderea târgului, acesta fiind plin duminică la ora 10. Despre cât va ține de această dată târgul săptămânal, daca se vor întoarce comercianții la tarabele lor, rămâne de văzut.

Politica