duminică, mai 19, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Raită prin viață. Despre noi: Despre prostie și prostire, despre maladia „Carre”, sau jigodia, Covid-19 și politica noastră (2)

„Tovarăşi, zicea tovarăşu, să gândim cu capetele noastre”…

Când zicea cele de mai sus „tovarăşu” se gândea la propaganda profund  capitalistă „a vestului sălbatic”, ce-şi făcea de cap ca la el acasă în „estul democrat”, ajunsă la noi pe „filiera Europa Liberă”. Ceea ce era de neînţeles pentru mine, şi e şi acum, participant la „învăţământul politic de partid” ca nemembru de partid, e că discursurile/lecţiile erau cam aceleaşi, surprinzător, şi colo, şi colo. Dar asta e Istorie, care nu prea se mai învaţă în şcoli, şi e scrisă de „analfabeţi funcţionali” de serviciu, care ştiu să citească (şchiopătând) dar nu înţeleg ce citesc. Însă, precum ştim, „Omul modern” nu mai poate fi supus disciplinei sociale, adică purtarea socială după preceptele înţelepciunii practice, neverificabilă, apărând, în mintea şi comportamentul său (a omului modern), moderna biruinţă a anarhiei metafizice, care a demolat regulile simple ale ordinei sociale întemeiată mai mult pe simple doctrine teologice. Aşa apar astăzi pe firmamentul/piaţa popoarelor măcinate de istorie, cum e al nostru, „pleiade” de „degeneraţi” cosmici, că e o minune cosmică apariţia, din tipul dintâi, şi cel mai altruist al existenţei sociale, o stranie eroare a naturii, spiritul şi omul metafizic, care sub chipul deismului şi empirismului tot la individualism ne duce, bineînţeles că pe calea negării altruismului mulţimii care nici măcar nu ştie ce înseamnă termenul.

Dar individualismul dizolvă legăturile sociale, împotriva naturii, însingurându-l pe om în faţa lui Dumnezeu, contrar principiului de bază că societatea este alcătuită din familii, nu din indivizi, dispărând astfel sentimentul biologic uman al iubirii. Aşa că numai o reformă intelectuală şi morală ne mai poate salva de la viaţa socială dezastruoasă în care trăim. Dacă mai pricepem şi că e nevoie de timp să se întâmple asta (în niciun caz în timpul vieţii noastre), vom izbuti să înţelegem toate aberaţiile care ni se întâmplă fără a pierde nădejdea că natura umană se va corecta, şi o vom corecta şi noi prin cunoaştere şi recunoaştere, „metafizicienii” falsificând un contract social al unei societăţi elementare (societatea umană) bazată pe condiţii şi nevoi biologice, alcătuitoare ale temeliei sociale ale acesteia, într-un contract în care, deşi inferiorul îl duce în spate pe superior, acesta îl face dependent, dându-i peste cap toată nădejdea omenească, asemeni unei boli grave din regnul animal: vezi DLRM: BOALA LUI CARRE. Dicționare de argou spun: jigodie, jigodii s.f. (peior.) om lipsit de caracter. jigodie penală expr. (deț.) om care nu se ține de cuvânt / care nu-și respectă angajamentele.
Ce este Maladia Carre sau Jigodia (în politică)? Cum se transmite Jigodia, simptomele, cum se diagnostichează, cum se tratează? Din păcate, nu există un tratament antiviral pentru Maladia Carre. Cine poate face Jigodie? Cum poate fi prevenită Jigodia? Doar ca-n versurile eminescului: „Cum nu vii tu Ţepeş Doamne ca punând mâna pe ei/ să-i împarţi în două cete, în smintiţi şi în mişei/ … împreună să-i aduni/ să dai foc la puşcărie şi la casa de nebuni”. Da` nu se poate, că e democraţie frate! Când văz atâta hărmălaie de nu se mai înţelege om cu persoană (Omul e una, persoana e altceva), mi-aduc aminte de un banc: „ce faci bade, şezi și gândeşti? no, numai şed”. Şi de zisele coreenilor de la Daewoo, când au făcut fabrica de la Craiova: „la voi parcă e prea multă p…a mă-sii”.
Acum, în secolul XXI, prostia şi prostirea se aplică, cinic, pe oameni, şi asta e ceva foarte trist. Şi ilegal. Dar cui îi pasă! Vorba lui Cataramă, „să moară domne, 30-40.000… nu-mi pasă. Mie mi s-au încălcat drepturile”. Vai nouă! Am devenit, încet-încet, în evoluţia umană „Nişte răi şi nişte fameni/ I-e ruşine omenirii să vă zică vouă oameni”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

De aici următoarele jigodisme politice:
– numirea vvd, vedeta analfabetismului funcţional la nivel înalt, drept consilier pe probleme de strategie la BNR! Vă daţi seama de enormitatea la nivel înalt?
– anularea pandemiei Covid de ministresa sănătăţii, care ne spune „în plenul parlamentul României” că, în urma analizelor sale, de medic epilaţionist, şi a nu ştiu cărei comisii a ei – comisia lui peşte guvid -, în România n-au murit decât 233 de oameni de Covid! Altă enormitate şi sfidare a realului mondial pentru a da satisfacţie geniului politic şi medical vlad voiculescu, mare personalitate usr.
– paradoxul dan barna (îl scriu cu litere mici fiindcă nu le merită pe ăle mari), el, lozincardul „fără penali în funcţii publice”, sclavul lui voiculescu cel nepreţuit. N-o să aflăm niciodată cu ce îi are la mână ipochimenul de voiculescu pe ăştia de la usr, de sunt în stare de asemenea „anomalii politice şi profesionale” evidente.
– spectacolul grotesc al unui „mare jurnalist” dat de pe patul de spital Covid.
– spectacolul ghinea, „euro 39 miliarde”. Vedem ce iese după luarea frâielor de Cîţu, singurul, după părerea mea, care ştie pe ce lume trăim şi ce trebuie făcut.
Toate sunt o nouă şi cinică „Ţiganiadă” penală a politicii româneşti în vremuri grele, pe faţă, fără remuşcări (proştii n-au remuşcări). Soarta noastră fuse crudă şi de astă dată…! Dacă mai trăim, în niciun caz, bine, mai vedem… Asta e!

spot_img
spot_img

Politica