Conecteaza-te cu noi

Actualitate

China a suspendat expedițiile pe Everest

Publicat

pe

China a suspendat expedițiile pe Everest de pe teritoriul său pentru a evita orice risc de contaminarea cu COVID din partea alpiniștilor care escaladează regiunea nepaleză a muntelui.

China se teme că virusul ar putea pătrunde în țară prin „acoperișul lumii”, aflat la o altitudine de 8.848 de metri, pe care îl împarte cu Nepalul, scrie Agerpres care citează AFP. Vecinul Indiei a fost lovit de al doilea val al epidemiei în momentul în care se pregătea să-și relanseze turismul. Țara restricționase și ea accesul pe Everest, în martie 2020.

Agenția chineză de presă Xinhua a informat vineri că „toate activitățile de ascensiune pe Everest sunt anulate” din cauza situației sanitare. Durata măsurii luate de Administrația Sportului din China nu a fost specificată.

La începutul acestei săptămâni, China anunțase stabilirea unei „linii de demarcație” pe vârful Everestului, pentru a se proteja de coronavirus. Beijingul nu a precizat însă cum intenționează concret să-și delimiteze teritoriul pe vârful îngust al celui mai înalt munte din lume, unde doar câțiva alpiniști se pot afla în același timp, mai arată sursa citată.

Continue Reading

© 2021. Toate drepturile rezervate.