Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Armata israeliană a distrus o clădire din Gaza în care erau sediile AP și Al Jazeera

Publicat

pe

Un bloc cu 15 etaje din Gaza, în care se aflau birourile agenției Associated Press și ale televiziunii Al Jazeera, dar și apartamente private, a fost distrus sâmbătă, 15 mai, într-un raid aerian al Israelului, relatează BBC News.

Clădirea s-a dărâmat în câteva minute, într-un nor uriaș de fum. Înainte de a se prăbuși, clădirea a fost lovită de cel puțin șase ori. Militarii israelieni susțin că în blocul distrus ar fi existat centre de comunicații ale Hamas. Atacul forțelor israeliene este considerat în media internațională drept o ofensivă la adresa libertății presei, scrie libertatea.ro

Televiziunea Al Jazeera a transmis în direct momentul bombardamentului și un apel telefonic între proprietarul clădirii, Abu Husam, și un ofițer de informații israelian în care Husam îi cere ofițerului să acorde personalului mass-media timp pentru a se evacua, cu tot cu echipamente. Cererea a fost, însă, respinsă.

La scurt timp după bombardament, organizația Hamas a anunțat că va ataca orașul israelian Tel Aviv.

Jurnaliștii AP și Al Jazeera au povestit îngroziți momentele de groază prin care au trecut. „Am fugit pe scări de la etajul 11 ​​și apoi ne-am uitat la clădirea făcută una cu pământul, rugându-ne ca armata israeliană să se retragă în cele din urmă”, a scris pe Twitter Fares Akram, corespondentul Associated Press în Gaza.

În clădirea prăbușită se aflau, de asemenea, apartamente ale civililor și alte birouri.

Sursa foto: captură video

Continue Reading

© 2021. Toate drepturile rezervate.